Baltijas valstīs pērn visvairāk pirktas apvidus automašīnas 1

 

Foto: iAuto.lv

Swedbank | 25.aprīlis 2014 11:39

Pērn privātpersonu auto līzinga tirgus Latvijā audzis par 25%, liecina Swedbank dati. Iedzīvotāji priekšroku aizvien dod universālām un praktiskām automašīnām. Lietoto auto segmentā pērn visvairāk pirkti Volvo markas automobiļi, savukārt jauno auto segmentā vairākus gadus līdera pozīcijas saglabā Nissan Juke.

“Līzinga darījumu apjomu pieaugums vērojams visos automašīnu segmentos, un tas rāda, ka iedzīvotāju noskaņojums turpina uzlaboties. Lai gan pieņemts uzskatīt, ka auto iegādē dominē emocionāli argumenti, līzingā iegādāto auto izvēli aizvien pamatā nosaka tādi racionālie kritēriji kā tehniskā komplektācija, uzturēšanas izmaksas un cena. Piemēram, lielākā daļa spēkratu ir ar dīzeļdegvielu darbināmu dzinēju, kuriem ir raksturīga lielāka degvielas ekonomija. Pērn jauno auto segmentā savu uzvaras gājienu turpināja apvidus automašīnas, kas par populārāko iedzīvotāju izvēli kļuva jau 2012.gadā. Turklāt šāda tendence vērojama ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā,“ stāsta Kaspars Sausais, Swedbank līzinga eksperts.

Viņš piebilst, ka: “Pēdējos gados auto industrija pielāgojusies klientu vajadzībām radot plašu piedāvājumu pilsētas džipu segmentā, kas cenas ziņā ir pieejamāks un sniedz pievienoto vērtību tā lietotājiem, piemēram, kāds novērtē labāku ceļa pārredzamību vai papildu drošības sajūtu, savukārt citiem tas joprojām ir prestiža jautājums.”

Visvairāk iegādājas 5-7 gadus lietotus auto

Lielākā daļa līzinga darījumu notiek lietoto auto segmentā – iedzīvotāji visvairāk ir iegādājušies automašīnas, kas ražotas 2007. līdz 2009.gadā. Īpaši aktīva auto tirdzniecība noris tieši starp privātpersonām. Swedbank dati rāda, ka aptuveni 70% gadījumos auto pārdevējs ir privātpersona. Kopumā iedzīvotāji lietoto auto segmentā pieturas pie pārbaudītām vērtībām un visvairāk iegādājas Volvo, Volkswagen un BMW markas automašīnas.

Savukārt katrs ceturtais no līzingā iegādātajiem auto pērn ir bijis pilnīgi jauns, kas ir par 17% vairāk nekā 2012.gadā. Populārākās šogad ir Nissan, Hyundai un Toyota ražotās automašīnas.

Baltijas valstīs visiecienītākie ir apvidus auto

Pērn kopumā Baltijas valstīs iedzīvotāji visvairāk iegādājās jaunus apvidus auto – Latvijā un Lietuvā katra otrā iegādātā automašīna bija šīs klases, savukārt Igaunijā – katra trešā. Latvijā no apvidus auto markām iecienītākā ir Nissan Juke, Lietuvā – Nissan Qashqai, bet Igaunijā – Honda CRV.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 25.aprīlis 2014 14:01
0 0 Atbildēt

Uzskatu, ka ļoti sliktie Latvijas autoceļi ir tie, kas motivē cilvēkus iegādāties džipveidīgus braucamos. Juke un "kaščeju" ieskaitot. Kaut arī man reti iznāk ar auto pārvietoties tālākās teritorijās kā Rīga-Jūrmala, braucot pa pavasara bedrēm bieži esmu piedomājis par džipveidīga braucamā iegādi. Diemžēl, visu to "luksu" dēļ ko piedāvā apvidus auto, palielinās kopējās auto izmaksas. Tas uzreiz attur no domas par apvidnieka vai pat parketnieka iegādes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti