Darbu pārtraucis "Mitsubishi" tirgotājs "Aura auto"

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.jūlijs 2014 10:00

Automašīnu "Mitsubishi" tirgotājam un "Mazda" autorizētajam autoservisam SIA "Aura auto" pasludināta maksātnespēja, līdz ar to apturēta arī uzņēmuma darbība, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Saskaņā ar 2013.gada 22.augusta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu "Aura auto" tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesā.

Savukārt 2013.gada 5.septembrī minētā tiesa noteica "Aura auto" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņu - divi gadi - no 2013.gada 5.septembra.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2013.gada 15.oktobra lēmumu tika pasludināts "Aura auto" maksātnespējas process un par administratoru tika iecelts sertificēts maksātnespējas procesu administrators Jānis Kumsārs.

Uzņēmums pēc maksātnespējas procesa pasludināšanas saimniecisko darbību neveic.

No "Aura auto" maksātnespējas procesa kreditoru prasījumu reģistra izriet, ka auto tirgotājs ir parādā 158 479 eiro, no kuriem parāds valsts budžetam - kreditors ir Valsts ieņēmumu dienests - ir 59 873 eiro.

2013.gadu "Aura auto" noslēdza ar 991 149 eiro apgrozījumu, kas bija teju trīs reizes mazāk nekā 2012.gadā, kad uzņēmums apgrozījums bija 2 824 050 eiro.

Savukārt pērn auto tirgotāja zaudējumi auga teju trīs ar pusi reizes - no 102 859 eiro 2012.gadā, līdz 375 265 eiro pērn.

Jau ziņots, ka "Aura auto" aktīvu operatīvo darbu pārtrauca 2013.gada jūnijā. Tolaik lēmums pārtraukt "Aura auto" darbību tika pieņemts, balstoties uz nepieciešamību pielāgoties mainīgajiem tirgus apstākļiem vieglo automobiļu tirdzniecības un servisa pakalpojumu sniegšanas jomā, kur, lai gan vairs nav novērojams būtisks tirgus rādītāju kritums, tomēr tirdzniecības rādītāji arvien ir salīdzinoši zemi, kas atstāj būtisku ietekmi uz uzņēmuma finansiālajiem rādītājiem.

Būtiska nozīme konkrētā lēmuma pieņemšanā bija arī apstāklim, ka "Aura auto" autosalons atradās nomātās telpās un telpu nomas izmaksas bija pārāk augstas attiecībā pret ikdienas apgrozījuma rādītājiem.

SIA "Aura auto" reģistrēta 2002.gadā. Auto tirgotāja pamatkapitāls ir 679 549 eiro. Līdz 2013.gada 6.augustam uzņēmums pilnībā piederēja citam auto tirgotājam SIA "Skandi motors".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti