Valdība apstiprina fotoradaru darbības izmaksas tuvākajiem četriem gadiem 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.jūlijs 2014 11:30

Valdība šodien apstiprināja Iekšlietu ministrijas rīkojuma projektu, kas paredz, ka fotoradarudarbības nodrošināšana laikā no 2015.gada līdz 2019.gadam izmaksās līdz 5 639 438 eiro.

No nedaudz vairāk kā 5,6 miljoniem eiro 2015.gadā izmaksas nedrīkstēs pārsniegt 1 195 606 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas valdībā iesniegtais rīkojuma projekts par ilgtermiņa saistībām Iekšlietu ministrijai saistībā ar fotoradarudarbību. Savukārt 2016.gadā paredzētās izmaksas nepārsniegs 1 155 670 eiro, 2017.gadā summa nepārsniegs 1 125 862 eiro, bet 2018.gadā tie būs līdz 1 096 054 eiro. Rīkojuma projektā pēdējā minētajā - 2019. - gadāfotoradaru darbību plānots nodrošināt par summu, kas nepārsniegs 1 066 246 eiro.

Projekts paredz Iekšlietu ministrijai noslēgt deleģēšanas līgumu ar valsts AS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) par 20 fotoradaru uzstādīšanas un to darbības nodrošināšanu saistībā ar pārkāpumu fiksēšanu. CSDD būs atbildīga arī par attēlu apstrādi, kas saņemti no fotoradariem, kā arī protokola un lēmuma projekta sagatavošanu un nosūtīšanu personai, kurai piemērots administratīvais sods.

Valdībā iesniegtais rīkojuma projekts paredz Satiksmes ministrijai līdz 1.septembrim sagatavot un iesniegt valdībā noteikumu projektu par grozījumiem noteikumos "Valsts akciju sabiedrības "Ceļu satiksmes drošības direkcija" publisko maksas pakalpojumu cenrādis". Savukārt jautājumu par pakāpenisku fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu no 2016.gada līdz 2019.gadam un tās finansēšanas avotiem izskatīt valdībā vienlaicīgi ar rīkojuma projektu par valstij dividendēs izmaksājamo CSDD peļņas daļu.

Jau ziņots, ka šogad maija beigās valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai un Valsts policijai noslēgt Ceļu satiksmes likumā paredzēto deleģēšanas līgumu ar CSDD par fotoradaru iegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu. CSDD ir atbildīga par fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu, pakāpeniski no 2013. līdz 2017.gadam ik gadu iegādājoties un uzstādot 20 fotoradarus.

Iepirkums par ātruma mērīšanas fotoradaru piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu tiks izsludināts uzreiz pēc tam, kad Ministru kabinetā tiks izskatīts un atbalstīts lēmums par CSDD peļņas daļas par 2013.gadu izmantošanu minētā jautājuma realizācijai, kas maija beigās arī tika izdarīts.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka iespējamās fotoradaru iegādes, uzstādīšanas un uzturēšanas izmaksas precīzi nav iespējams noteikt, jo tās ir atkarīgas no piedāvājumiem, kas tiks izteikti publiskajos iepirkumos.

Patlaban tiek plānots, ka uz ceļiem tiks uzstādīti gan tā saucamie doplera tipa, gan lāzera tipa fotoradari. Konkrēto 20 vietu izvērtējums ir noticis, pieaicinot gan atbildīgās nozares vadošās valsts institūcijas, gan privātā sektora attiecīgās jomas ekspertus.

Valdība maija beigās atbalstīja CSDD valdes priekšlikumu novirzīt uzņēmuma 996 010 eiro peļņas daļu stacionārofotoradaru iegādei.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

 
Visi komentāri
 
kāts 15.jūlijs 2014 17:52
0 2 Atbildēt

Nez, bīstamākās vietas jau ir apsekotas?

Vai turpinās slaukt, kur var vairāk iekasēt?

nelietis 29.jūlijs 2014 9:52
0 0 Atbildēt

vajadzeeja veelreiz reekjinaat, neatradu kur buutu mineeta no radariem guutaa peljnja...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti