Šogad "Kia" pārdošanas apjomi Latvijā auguši par 55,7% 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.augusts 2014 10:30

Latvijā šā gada pirmajos septiņos mēnešos pārdotas 327 "Kia" automašīnas, kas ir par 55,7% vairāk nekā pērn, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Kia" dīleris Latvijā SIA "Forum Auto".

Pērn attiecīgajā laika posmā "Forum Auto", kas darbojās ar nosaukumu SIA "Kia Automobiles", pārdeva 210 "Kia" automašīnas.

Tāpat šogad septiņos mēnešos Latvijā palielinājusies "Kia" zīmola tirgus daļa, sasniedzot 4,83% atzīmi. Pērn tā bija 3,53%.

Šajā laika posmā pieprasītākie "Kia" modeļi Latvijā bija "cee`d" un "Sportage".

Jau ziņots, ka auto zīmolu "Kia", "Peugeot" un "Cadillac" dīleris Latvijā SIA "Forum auto" pērn piedzīvojis pamatīgu apgrozījuma un peļņas lēcienu, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

"Forum auto", kas līdz 2013.gada vasarai darbojās ar nosaukumu "Kia Automobiles", pērn sasniedza 10 946 815 eiro apgrozījumu. Turpretī 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3 790 631 eiro.

Savukārt 2012.gadā "Forum auto" strādāja ar 94 696 eiro zaudējumiem, taču pērn uzņēmumam izdevās gūt 19 333 eiro pelņu.

Jau ziņots, ka 2013.gada augustā Latvijas oficiālais "Kia" automašīnu dīleris SIA "Kia Automobiles" mainīja nosaukumu uz SIA "Forum auto". Nosaukums tika mainīts saistībā ar uzņēmuma turpmākajiem plāniem un attīstību automobiļu tirgū, jo jau tuvākajā nākotnē papildus "Kia" automašīnām tiks piedāvāti arī citu auto ražotāju zīmolu spēkrati.

2013.gada septembrī "Forum auto" paziņoja, ka līdzās "Kia" automašīnām uzņēmums tirgos arī "Peugeot" zīmola automobiļus, bet no šā gada sākuma "Forum auto" tirgo arī "Cadillac" zīmola automašīnas.

"Forum auto" iekļauts Igaunijas uzņēmuma "Tallina Kaubamaja" grupā un automobiļu tirdzniecībā darbojas jau sešus gadus.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 229 eiro. Visas daļas kopš 2013.gada 7.augusta pilnībā pieder Tallinā reģistrētai kompānijai "TKM Auto OU".

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 14.augusts 2014 15:30
0 0 Atbildēt

Neuzskatu sevi par autoexpertu, bet no paziņām, kas iegādājušies KIA auto , nebūt neesmu dzirdējis tās labākās atsauksmes. Darba kolēģis ar 2005.gada sportage modei ir nomocjies itin pamatīgi - bojājas visss pēc kārtas, ieguldīti jau 2000 eiro. Citam paziņam ir 2006 gada KIA megantis. Nobraukums tam auto tikai ap 80 000km, bet arī visu laiku bojājas. Galvenokārt rūsē dažādi ritošās mezgli, probzas ar bremzēm, šarniriem,utt. Vet vienai studentei ir 2009.gada ceeds. Arī viņai dikti daudz problēmu ar ritošo, arī motoram saļņiki jau tek, problēmas ar elektroniku. Kā saka - diez kas nav.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti