Tehniskās apskates naktī pārbaudīti gandrīz 900 auto

 
CSDD | 30.augusts 2014 18:50

Pagājušajā naktī pasākuma „Tehniskās apskates nakts – 2014” laikā Rīgā pārbaudītas apmēram 900 automašīnas. Lielākā daļa (gandrīz 750 auto) izmantoja iespēju veikt bezmaksas transportlīdzekļa diagnostiku. 73% pārbaudīto automobiļu tika atklāti būtiski trūkumi vai bojājumi, kā dēļ var tikt apdraudēta satiksmes dalībnieku veselība un dzīvība, kā arī apkārtējās vides kvalitāte.

Foto: Publicitātes attēls

„Līdz pat rīta gaismai darbs tehniskās apskates stacijā Rīgā ritēja savstarpējas sapratnes gaisotnē,” stāsta SIA „Auteko & TŰV Latvija” valdes loceklis Aivars Amoliņš. „Bija liels gandarījums, ka Tehniskās apskates nakts notiek jau trešo gadu, ik reizi auto īpašnieki arvien atzinīgāk novērtē šo pasākumu un izmanto iespēju pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli. Tomēr, līdzīgi kā iepriekšējos gados, bažas rada lielais to automobiļu skaits, kuriem tika atklāti būtiski defekti. Šie transportlīdzekļi ikdienā reāli apdraud ceļu satiksmes drošību.”

Šogad Tehniskās apskates naktī Rīgā viesojās arī vairāki antīkie auto no Rīgas Motormuzeja. Vecākais spēkrats, kas pagājušajā naktī veiksmīgi ieripoja apskates stacijā un piesaistīja ļoti daudz apmeklētāju uzmanību, bija 1935.gada „Buick 57”. Daudziem citiem auto īpašniekiem par piemēru, vēsturiskais spēkrats bija praktiski ideālā kārtībā.

Pēc aptuvenām aplēsēm pagājušajā naktī tehniskās apskates staciju apmeklēja vairāki tūkstoši interesentu. Vislielākais skatītāju pieplūdums bija uz Jāņa Rozīša Streetbike Freestyle šoviem, kurā tika mesti kūleņi, „grieztas saulītes”, kā arī lekts ar motociklu cauri degošam riņķim. Pieprasīti bija arī citi ar satiksmes drošību saistīti izklaidējoši pasākumi. Piemēram, „apgāžamajā mašīnā” par drošības jostu lietošanu nepieciešamību pārliecinājās 280 cilvēki. Savukārt PIT STOP auto riteņa maiņas sacensībās par 10 sekundēm tika pārspēts pagājušā gada rekords – uzvarētājs uzrādīja pirmās formulas mehāniķu cienīgu rezultātu – 1 minūte un 16 sekundes.

Tehniskās apskates nakti rīkoja SIA „Auteko&TŰV” sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju . Nākamā tehniskās apskates nakts, ņemot vērā klientu atsaucību Vidzemē, Kurzemē un Rīgā, notiks 18.septembrī Rēzeknē. Šo pasākumu nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvības.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti