Spriedīs par ilgtermiņa ceļu sakārtošanas programmām un 2015.gada plāniem 1

 
Satiksmes Ministrija | 4.septembris 2014 10:00

Piektdien, 5.septembrī notiks pirmā Autoceļu padomes sēde, kurā plānots spriest par ilgtermiņa valsts ceļu sakārtošanas programmām, kā arī par 2015.gada plāniem.

Padomes sēdē runās arī par Autoceļu fonda atjaunošanas iespējām un perspektīvām. Tāpat darba kārtībā ir jautājumi par publiskās un privātās partnerības projektiem ceļu būvē un ceļu nozares regulējoši normatīvo aktu pilnveidošanu. Ar ziņojumiem uzstāsies satiksmes ministrs un Autoceļu padomes priekšsēdētājs Anrijs Matīss, VAS "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Jau iepriekš informēts, ka valdība 5.augustā apstiprināja Autoceļu padomes nolikumu. Tās mērķis būs sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu autoceļu jomā, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu un savlaicīgi atjaunotu autoceļu tīklu.

Padomes funkcijās ietilpst koordinēt valsts pārvaldes iestāžu, pašvaldības institūciju un nevalstisko organizāciju darbību autoceļu jomā, kā arī izvērtēt autoceļu uzturēšanas, atjaunošanas un pārbūves finansēšanas modeli atbilstoši valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem

Padomes uzdevums ir arī sniegt priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai paaugstinātu autoceļu kvalitāti valstī, sagatavot priekšlikumus saistītu normatīvo aktu projektu izstrādei, kā arī autoceļu stāvokļa izvērtēšana atsevišķos plānošanas reģionos, pašvaldībās un attiecīgu priekšlikumu sagatavošana.

Autoceļu padomes sastāvā ietilpst pārstāvji no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī Latvijas pašvaldību savienības un Latvijas lielo pilsētu asociācijas, biedrības "Latvijas ceļu būvētājs", Latvijas ceļinieku asociācijas, Transportbūvju inženieru asociācijas, Latvijas Automoto biedrības, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas, Autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" un Publiskās un privātās partnerības asociācijas. Padomes sastāvā iekļauti arī plānošanas reģionu pārstāvji.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 4.septembris 2014 19:04
0 0 Atbildēt

nu lai viņiem veicas beidzot sākt kaut ko labu autoceļiem izdarīt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti