Desmit mēnešos vērojama izaugsme autolīzinga tirgū

 
Nozare.lv | 7.decembris 2014 3:21

Šogad desmit mēnešos "SEB līzinga" darbības rezultāti uzrāda pozitīvu tendenci - jaunpiešķirtais finansējums salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir audzis par 10%, noslēgto darījumu skaits ir palielinājies par 20%, kā rezultātā kopējais "SEB līzinga" portfelis ir audzis par 6%.

Šī gada desmit mēnešos "SEB līzings" piešķīra jaunu finansējumu līzinga objektu iegādei gandrīz 70 miljonu eiro apmērā. Attiecīgi 52% no jaunpiešķirtā finansējuma ir izsniegti vieglo automašīnu iegādei, 20% - lauksaimniecības sektora vajadzībām, 15% citu iekārtu finansēšanai un 13% - komerctransportam.

Foto: iAuto

"SEB līzinga" vadītāja Nellija Kočanova paziņojumā medijiem skaidro, ka autotirdzniecībā klientiem aug interese un pieprasījums pēc mazlietotām automašīnām - "SEB līzinga" piešķirtais finansējums mazlietoto automašīnu iegādei šī gada desmit mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir palielinājies par 82%. "SEB līzings" saglabā arī stabilas pozīcijas jauno automašīnu līzinga tirgū - oktobrī nodrošināts finansējums 32% no kopējā Latvijas jaunu auto līzinga darījumiem. Šī gada desmit mēnešos noslēgto jaunu auto līzinga darījumu skaits ir audzis par 18%.

Populārākie "SEB līzinga" finansētie zīmoli vieglo automašīnu segmentā ir "Volkswagen" (vairāk nekā 30% no kopīgā automašīnu skaita), "Toyota" (14%) un "Škoda" (6%) zīmolu automašīnas.

"SEB līzinga" dati rāda, ka pozitīvas tendences iezīmējas gan privātpersonu, gan arī juridisko personu segmentos - privātpersonu auto finansēšanas darījumu skaits ir audzis par 105%, sasniedzot 6,3 miljonus eiro. Šajā jomā īpaši Latvijā izceļas Rīga un Rīgas reģions. Savukārt mazo un vidējo uzņēmumu segmentā izteikta izaugsme bija vērojama gada sākumā, kad lauksaimniecībā strādājošiem uzņēmumiem bija pieejami Eiropas atbalsta programmu līdzekļi, kas sekmēja tehnikas iegādi ar līzinga starpniecību. Lai gan zemnieku aktivitāte gada otrajā pusē samazinājās, kas saistīts ar sektora nogaidošu pozīciju attiecībā uz jauno Eiropas fondu līdzekļu pieejamību, šī gada desmit mēnešos "SEB līzings" ir noslēdzis jaunus darījumus lauksaimniecības sektorā par kopējo summu vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā.

Šogad desmit mēnešos kopējais "SEB līzinga" portfelis sasniedza 188 miljonus eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti