„Latvijas Gada auto 2015” ir Ford Mondeo (+ foto, video) 13

 

Jaunais Ford Mondeo

Latvijas Gada Auto | 8.decembris 2014 10:37

6. decembrī viesnīcā „Avalon Hotel” notika konkursa „Latvijas Gada auto 2015” fināla balsojums un svinīgā apbalvošanas ceremonija. Sīvā cīņā konkursa galveno titulu „Latvijas Gada auto 2015” izcīnīja „Ford Mondeo” ar 129 punktiem, kas ir tikai par 12 punktiem vairāk nekā otrās vietas ieguvējam „Volkswagen Passat”.

Apbalvošanas ceremonijā, kura tiešraidē varēja vērot OTV un interneta portālos Delfi un iAuto.lv, bez „Latvijas Gada auto 2015” titula tika pasniegtas arī vairākas papildnominācijas, uz kurām pretendēja visi 32 pieteiktie jaunie automobiļi.

Arī šogad visiem auto interesentiem tika dota iespēja izvēlēties savu „Latvijas Gada auto 2015” uzvarētāju, kuram tika dota īpaša nominācija „Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2015”. Papildus jau ierastajiem balsošanas veidiem interenta portālos Delfi, iAuto.lv un Tvnet, konkursa rīkotāji piedāvāja to darīt arī T/C „Mols”, kur bija izvietota īpaši pasākumam veidota izstāde ar visiem pretendentiem. Tas deva iespēju uzstādīt rekordlielu balsojumu skaitu – vairāk nekā 50 tūkstoši. Uzvarētājs šajā nominācijā, kurš arī ieguva titulu „Latvijas Premuim auto 2015”, ir Audi A6.

Nominācijā „Latvijas Mazais auto 2015” svarīgākais ir maksimālas iespējas un pietiekamas ērtības minimālos gabarītos par relatīvi zemu cenu. Šeit uzvaras laurus plūca „Renault Twingo”.

„Latvijas Sportiskākais auto 2015” šogad bez pārsteigumiem - nepārspēts palika „Subaru WRX STI”.

„Latvijas Skaistākais auto 2015” ir neapšaubāmi vissubjektīvākā balsojuma daļa, un tajā ir lielākais viedokļu raibums. Tomēr pēc garām diskusijām, žūrija izvēlējās „Latvijas Gada auto 2015” titula ieguvēju - „Ford Mondeo”.

„Latvijas Eko auto 2015”. Dilemmu – lēti pirkt un diezgan lēti braukt vai dārgi pirkt un ne tikai dabai saudzējoši, bet arī ļoti lēti braukt – žūrija atrisināja šādi. Balva tika piešķirta „Toyota Yaris Hybrid”.

"Latvijas Apvidus auto 2015” nominācijas nosaukums ir nosacīts, jo reti kurš no tiem pēdējo gadu izpildījumā paredzēts patiešām skarbiem bezceļu apstākļiem. Tomēr pilnpiedziņa, mazliet lielāki riteņi un „klīrenss”, mums bieži vajadzīgi un tādēļ vilina. Šajā nominācijā par labāko žūrija atzina „Dacia Duster”.

Tāpat šogad atgriezās nominācija  „Latvijas Komercauto 2015”, kura titulu ieguva „Ford Transit”.

Konkursa žūrijas balsojums par "Latvijas Gada auto 2015"

8 finālisti no 32 pretendentiem, kuri turpināja cīņu par "Latvijas Gada auto 2015":

 

Galvenajā balsojumā notika sīva cīņa, bet tomēr trešo vietu ar 103 punktiem ieguva pagājušā gada uzvarētāja uzlabotā versija - „Škoda Octavia Scout”.

Otrajā pozīcijā finišu šogad sasniedz „Volkswagen Passat” ar 117 punktiem.

Volkswagen Passat

Uzvarētājs un prestižā titula „Latvijas Gada auto 2015” ieguvējs ar 129 punktiem – „Ford Mondeo”!

Latvijas Gada auto 2015 Ford Mondeo

Lielākais auto nozares gada notikums Latvijā, konkurss „Latvijas Gada auto” notiek jau sešpadsmito reizi kopš 1998. gada.

Sponsori: Virši-A un Bosch Car Service.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, Draugiem.lv jauniauto.lv, Auto ziņas, Zebra, garaza.lv, 10minutes.lv, kursors.lv.

Atbalsta: Viesnīca „Avalon Hotel”, t/c Mols, LAMB, KPMS & Partneri, Linearis, V4 motors.

Latvijas Gada auto 2015 žūrija

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TDIOTS 7.decembris 2014 9:33
11 2 Atbildēt

Nomaskēts ''astoņmārtiņš'' un ''nissāns'' kļust par vinneriem :):):)

Nu ļoti praktiska izvēle . latvietis kļūst praktiskāks :)''ponti'' ikdienā nau vajadzīgi...

seaman 7.decembris 2014 10:31
6 0 Atbildēt

ko ta Zvirbuls nebalsoja, būtu Passeratti vinnējis 100%

iAuto 7.decembris 2014 12:31
3 2 Atbildēt

Nesanāca piedalīties Lielajā testa braucienā Ādažos, līdz ar to nebija izbraucis ar visiem pretendentiem un saskaņā ar konkursa nolikumu nevarēja balsot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti