Turpinās Biķernieku sacīkšu trases posma rekonstrukcija 4

 
Nozare.lv | 3.aprīlis 2015 9:38

Turpinās Biķernieku kompleksās sporta bāzes sacīkšu trases posma rekonstrukcija. Kopš rekonstrukcijas darbu sākšanas šā gada sākumā ir demontētas atjaunošanai paredzētās trases drošības konstrukcijas, nofrēzēts vecais asfaltbetons, uzsākta trases betona apmaļu pamatu izbūve un gājēju tuneļa rekonstrukcija, informē ceļu būves firmas SIA "Binders" pārstāve Vita Noriņa.

Rekonstrukcijai līgumā paredzētajā apjomā jābūt pabeigtai līdz 2015.gada 1.jūlijam. Rekonstrukcijas pasūtītājs ir VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija". Rekonstrukcijas projekta izstrādātājs ir AS "Ceļu projekts". Līguma summa - 1 219 785,74 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Projekts paredz atsevišķu trases posmu rekonstrukciju ar dažādiem atjaunošanas darbu veidiem un apjomiem. Kopumā līdz jūlijam tiks rekonstruēti 734 metri no trases kopējā garuma.

Vislielākais darbu apjoms paredzēts posmā no starta pozīcijas līdz vietai trasē, kur beidzas "Elkoņa" līkums. Šeit piecu centimetru biezumā nofrēzēts vecais asfalta segums, neskarot trases apakšējās konstrukcijas. Divu līdz trīs centimetru biezumā tiks ieklāta izlīdzinošā asfaltbetona kārta, uz tās tiks ieklāta asfaltbetona virskārta piecu centimetru biezumā.

Trasē tiks ieklāts asfalts ar polimērmodificēto bitumenu. Lai garantētu teicamu saķeri un ideālu līdzenumu, asfaltam jābūt ar automobiļu sacīkšu trasei nepieciešamām specifiskām īpašībām un ieklātam bez garenšuvēm. Uzņēmumam "Binders" ir pieredze šādu prasību īstenošanā, jo līdzīgi specifiski kvalitātes noteikumi tika īstenoti Lielvārdes militārā lidlauka skrejceļu asfaltēšanas procesā.

Pilna trases rekonstrukcija, ieskaitot apakškārtas, projektā paredzēta posmā virs gājēju tuneļa, ieskaitot sūkņu stacijas, jaunas drenāžas sistēmas un kolektora izbūvi. Atbilstoši projektam tiks rekonstruēts arī pats gājēju tunelis.

Projekts paredz veikt būtiskus drošības uzlabojumus "Elkoņa" līkumā. Jaunās aizsargbarjeras un aizsargžogi šajā vietā tiks izvietoti tā, lai līkums būtu labāk pārredzams gan skatītājiem, gan sportistiem.

Kopumā piecos trases posmos demontētas vecās betona aizsargbarjeras un aizsargžogi, kā arī visas vecās betona apmales trases līkumos un virāžās. Atsevišķās trases vietās tiks paplašinātas ar oļiem noklātās automašīnu izskrejas zonas un atjaunoti riepu krāvumi drošībai. Bez iepriekšminētā posma šādi drošības pasākumi tiks veikti arī "Ģenerāļa", "Tilta" , "Slimnīcas", "Kinostudijas" un "Motormuzeja" līkumā. Šajos trases posmos projekts neparedz asfalta seguma nomaiņu.

Jaunajām betona barjerām un aizsargžogiem precīzi jāatbilst Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) triecienizturības un citām drošības prasībām. "Binders" noslēdzis līgumu ar Šveices kompāniju "Geobrugg" par aizsargbarjeru un aizsargžogu izgatavošanu un piegādi. Būtiski, ka produkcija jau izturējusi FIA testus un ir atbilstoši sertificēta. "Geobrugg" ražotās sertificētās aizsargsienas uzstādītas vairākās F1 trasēs. Lai konsultētu barjeru un žogu uzstādīšanā, šo darbu sākumposmā Biķernieku trasē strādās arī Šveices kompānijas speciālisti.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 5.aprīlis 2015 11:07
8 1 Atbildēt

Kaut kā nešaubos, nodokļos nomaksāju vairāk nekā Tu ;)

Un jā, man tas ir vajadzīgs.

Motobraucējiem un autobraucējiem vismaz ir cerības uz vienu labu trasi Latvijā.

Citādi Pērnava un Kacergine jau priekšā mums.

smudo 4.aprīlis 2015 14:44
7 1 Atbildēt

Man jā :) P.S. Nodokļus maksāju.

rt 4.aprīlis 2015 11:04
1 15 Atbildēt

Vai nodokļu maksātājiem tas ir vajadzīgs?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti