Izstāde „Auto 2015” pulcējusi 35 tūkstošus apmeklētāju 4

 
BT1 | 16.aprīlis 2015 9:52

Ar vairāk nekā 35 tūkstošu cilvēku apmeklējumu noslēgusies starptautiskā autoizstāde “Auto 2015”, kas no 10. līdz 12. aprīlim norisinājās Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu nedaudz ir pieaudzis ne tikai apmeklētāju (35 042), bet arī izstādes dalībnieku skaits (197).

Foto: iAuto.lv

Izstāde „Auto 2015” jau tradicionāli apvienoja četras tematiskās sadaļas – jauno vieglo un apvidus automobiļu ekspozīciju „Auto”, komerctransporta, industriālās tehnikas un loģistikas nozaru uzņēmumu izstādi „Transporta tehnika”, autoservisa aprīkojuma, automobiļu remonta piederumu un auto piederumu izstādi „Auto mehānika”, kā arī Austrumeiropas lielāko tūninga šovu „Auto Exotica”.

Spožākie izstādes „Auto 2015” notikumi bija vairākas Latvijas un pat Baltijas mēroga pirmizrādes: piemēram, tirgus līdera “Nissan Qashqai” līdzinieka – franču “Renault Kadjar” apvidnieka, šī paša segmenta jaunāko debitantu “Jeep Renegade” un “Fiat 500X”, kā arī lielā apvidnieka “Kia Sorento” pirmizrāde. Tāpat jauno auto ekspozīcijā apmeklētāji varēja novērtēt arī “premium” segmenta pārstāvjus – jauno “BMW X6” un “Audi S8”.

Renault gaida savas 2 pirmizrādes Foto: iAuto.lv

Visu izstādes norises laiku “Auto 2015” apmeklētāji balsoja par savu simpātiju. Rezultātā uzvarētāja laurus plūca mazais “Aixam Coupe GT”. Šis automobilis no citiem atšķīrās ne tikai ar saviem īpaši mazajiem gabarītiem un simpātisko dizainu, bet arī faktu, ka ar to legāli pa koplietošanas ceļiem drīkst braukt jaunieši no 14 gadu vecuma, jo ar 50 kubikcentimetru aprīkotais spēkrats tiek klasificēts kvadriciklu klasē.

Tāpat apmeklētāju atzinību izpelnījās “Citroën C4 Cactus” apvidnieks, kas balsojumā ieguva otro vietu. Arī šis spēkrats tiek pozicionēts jauniešu auditorijai un atšķiras ne tikai ar frančiem raksturīgo amizanto dizainu, bet arī gumijotiem paneļiem uz durvīm, kas pasargās virsbūvi no buktēm stāvvietās. Savukārt godpilno trešo vietu “Auto 2015” apmeklētāju balsojumā ieguva jaunais “Ford Mondeo”, kas arī aizvadītajā konkursā “Latvijas Gada auto 2015” izcīnīja ne tikai galveno, bet arī skaistākā auto nominācijas titulu.

Foto: iAuto.lv

Kā katru gadu, krāšņākā un skaļākā izstādes „Auto 2015” sadaļa bija „Auto Exotica”, kura ne tikai priecēja ar spilgtiem eksponātiem un skaistām meitenēm, bet arī raisīja intrigas. Diemžēl izstādi nesasniedza viens no galvenajiem eksponātiem “Ultima GTR”. To ceļā no Čehijas apturēja policija Varšavā par traukšanos ar vairāk nekā 300 km/h vietā, kur atļauts braukt tikai ar 80 km/h. Polijas likumsargi bija bargi un automobili konfiscēja. Tomēr “Ultima GTR” īpašniekam uz izstādi izdevās sarūpēt savu otru jaudīgo auto – britu kabrioletu “Aston Martin DB9 Volante” ar V12 motoru.

Ford Mondeo Foto: iAuto.lv

Arī “Auto Exotica” tika noteikti uzvarētāji dažādās nominācijās. Profesionālā žūrija par pasākuma zvaigzni atzina drifta sacensībām Zviedrijā pārbūvēto “Nissan 200sx S13”, kas apmeklētājus sagaidīja jau pie pašas “Auto Exotica” halles ieejas. Savukārt balvu par labāko Eiropas tūningu žūrija piešķīra pasaulē visīsākajam “Volvo” automobilim. Bez atzinības nepalika arī latviešu projekta automobiļi, kuri izcīnīja labāko sporta, restaurēto un tūnētā japāņu auto titulu.

“Auto 2015” izstādes tematiskajā sadaļā “Auto mehānika” notika starptautiskā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa „Automehānika 2015” fināls. Spraigā cīņā, ko klātienē varēja vērot arī izstādes apmeklētāji, par titulu – Baltijas labākā jauno automehāniķu komanda – sacentās 12 komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Rezultātā uzvarēja Priekuļu tehnikuma komanda, kurai piekāpās Rīgas Valsts tehnikums. Godpilno trešo vietu, tikai par puspunktu atpaliekot no trešās, ieņēma Jelgavas tehnikums.

Foto: iAuto.lv

 

Savukārt “Auto 2015” izstādes ekspozīcijā “Transporta tehnika” tika prezentēts jaunākais komerctransports, tostarp kravas automobiļu pārstāvis “Volvo Truck”, kas nule kā kļuvis arī par “Renault” markas komerctransporta izplatītāju Latvijā.

Atgādinām, ka pērn izstādi “Auto 2014” trijās dienās apmeklēja 34 695 cilvēki, kas bija par deviņiem procentiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Izstādi „Auto 2015” organizēja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Organizatori jau šobrīd atklājuši, ka nākamā izstāde – “Auto 2016” – notiks no 2016. gada 15. līdz 17. aprīlim. Turklāt vairāki uzņēmumi jau šobrīd rezervējuši vietu nākamajā izstādē.

Foto: iAuto.lv

Lasi jaunāko automobiļu testus, tai skaitā, par “Citroën C4 Cactus” apvidnieku, kurš izstādes "Auto 2015 " apmeklētāju balsojumā ieguva godpilno 2. vietu un izpelnījās apmeklētāju atzinību, kā arī par “Ford Mondeo”, kas aizvadītajā konkursā “Latvijas Gada auto 2015” izcīnīja ne tikai galveno, bet arī skaistākā auto nominācijas titulu - tas viss un vēl citi modeļi Latvijas ekspertu vērtējumā jaunajā ikgadējā žurnālā-katalogā "Latvijas Gada auto".

Jaunais ikgadējais žurnāls-katalogs "Latvijas Gada auto" jau ir nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā! 160 lpp, 3.48 EUR Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 17.aprīlis 2015 10:21
11 0 Atbildēt

Varam dot atsauksmi par izstādi kā dalībnieks! Mums šogad bija 250 m2 stends, viss aprīkots utt., protams, ar palielām izmaksām. Bet tās bija to vērtas, jo mūsu stendā bija arī ražotāji ar jaunākajiem modeļiem, kas nebija savos stendos un atklājām jauno "Latvijas Gada auto 2015" žurnālu, kurš šogad ir izdots daudz lielākā apjomā! Katrā ziņā šis ir vienīgais šāda mēroga pasākums Latvijā, kur mums parādīt savus jaunumus!

Toms 17.aprīlis 2015 9:04
7 0 Atbildēt

Tas Tev nav Ledus laikmeta šovs, ko bez dzelžiem tu tur gribēji redzēt. Ja patīk auto, tad bija interesanti

to Zoo 17.aprīlis 2015 9:48
5 0 Atbildēt

Klau dīgdieni, pats laikam nestrādā un raksti par visiem tēmām negatīvus komentārus. Gan jau naudu biļetei arī nebija ha, ha

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti