„Latvijas Valsts ceļi” satiksmes un valsts autoceļu aktualitātes; aicina balsot par gada labāko ceļu būvi 5

 
Latvijas Valsts ceļi | 24.aprīlis 2015 11:08

Uz valsts ceļiem ir atsākusies būvdarbu sezona un daudzviet ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Tāpēc plānojot brīvdienu izbraukumus, ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Tiem, kas šajās brīvdienas no Rīgas puses plāno doties uz Kuldīgu, lai vērot palu šovu „Lido zivis Kuldīgā”, iesakām izvēlēties braukšanas maršrutu caur Stendi, jo uz autoceļa Tukums – Kuldīga (P121) noris remontdarbi un ir iespējami sastrēgumi.

Lielākie ierobežojumi šobrīd ir uz Liepājas šosejas (A9), kur kopējais remonta posmu garums ir 57 km. Lai šķērsotu šobrīd aktīvās četras būvdarbu zonas, ir nepieciešama papildu aptuveni pusotra stunda.

Satiksmes ierobežojumi ieviesti arī uz Vidzemes šosejas (A2), kur Garkalnes novada teritorijā tiek veikti seguma atjaunošanas darbi 10 kilometru garumā. Satiksme pa Vidzemes šoseju abos virzienos tiek organizēta ar ātruma ierobežojumiem.

Tāpat ar papildus 15 minūtēm ceļā ir jārēķinās braucot Valmieras virzienā pirms Stalbes, aptuveni 15 minūtes prasīs arī būvdarbu zonas šķērsošana pie Salacgrīvas un 20 minūtes jāpavada, lai izbrauktu Jelgavas šosejas remontposmu pirms Lietuvas robežas.

Arī Latgalē turpinās ceļu būvdarbi, Rēzeknes un Daugavpils apkārtnē, taču ļoti būtisku satiksmes ierobežojumu tur nav, visus remontposmus iespējams šķērsot ātrāk, kā 10 minūtēs.

Tāpat VAS „Latvijas Valsts ceļi”, kopā ar Autoceļu avīzi un portālu www.iauto.lv  aicina autovadītājus nobalsot par labāko pērn izbūvēto valsts autoceļu posmu. Šobrīd nobalsot par labāko posmu ir iespējams portāla www.iauto.lv, kā arī portāla sociālo tīklu Twitter un Facebook kontos.

Balsot var šeit:

Autobraucēju izvēlēta posma būvnieki saņems Autobraucēju gada balvu 2015. Savukārt balsotāji, kuri tiks izlozēti pēc nejaušības principa, saņems balvas no www.iauto.lv un VAS Latvijas Valsts ceļi. Balsošana ilgs līdz 15.maijam.

Foto: iAuto.lv

Balsojuma laimīgais uzvarētājs, kurš uz nedēļas nogali iegūs konkursa ''Latvijas Gada auto 2015'' uzvarētāju "Ford Mondeo" tiks paziņots pie šī raksta un personīgi uz savu profilu sociālajā tīklā.

Foto: iAuto.lv

Papildus visi, kas būs balsojuši par "Autobraucēju Gada balvu 2015" piedalīsies 10 žurnālu-katalogu "Latvijas Gada auto 2015" izlozē. Žurnāls "Latvijas Gada auto 2015" šobrīd ir nopērkams preses tirdzniecības vietās un tā cena ir 3,48 EUR.

Foto: Ekrānšāviņš no balsojuma par "Autobraucēju Gada balvu 2015"

Foto: Ekrānšāviņš no balsojuma par "Autobraucēju Gada balvu 2015"

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ivars 25.aprīlis 2015 6:24
3 0 Atbildēt

Pabrauciet Mērsrags-upesgrīva-Talsi.Tad tur vispār liekas nodokļu maksataju nauda vispār nekad nav ieplūdusi,pa grants ceļu būtu labāk braukt ja nebūtu putekļi

lauķis 25.aprīlis 2015 7:59
3 1 Atbildēt

Nezinu, bet tā ceļu būve liekas tāda aizdomīga. Uz Ventspils šosejas pie Jaunpagasta pagrieziena bija stāvlaukums, kur šoferiem atpūsties, to likvidēja. Turpat bija aisargbarjeras lielajam uzbērumam, arī tās pēc remonta ir pazudušas, toties citos ceļos barjeras saliktas bez sajēgas. Speciālisti teica, ka šis ceļš pirms remonta bijis par 1m platāks, bet tagad sašaurināts, jo esot par platu

Jēkabs 25.aprīlis 2015 6:04
1 0 Atbildēt

Tikai nevajaga ņirgāties - Latvijā pēc definīcijas vairs nevar būt normālu ceļu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti