Pieaudzis gan jaunu, gan importētu lietotu automobiļu pārdošanas darījumu skaits

 
Nozare.lv | 22.maijs 2015 7:34

Pirmajā šī gada ceturksnī nopirkts par 5,1% vairāk jaunu transportlīdzekļu nekā pērn, savukārt lietotu importēto auto tirdzniecība pieaugusi par 8,5%, liecina transporta sludinājumu portāla "Latauto" dati.

Pēc Andra Mālnieka teiktā, jaunu un lietotu importētu automobiļu darījumu skaita pieaugums valstī novērots pāris pēdējo gadu laikā.

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem mēnešiem, lietotu importētu automobiļu darījumu skaits pieaudzis no 11 000 līdz 11 500, bet jaunu automobiļu - no 3400 līdz 3700. Latvija ir vienīgā no trim Baltijas valstīm, kurā paaugstinājies lietotu importētu automobiļu pārdošanas darījumu skaits gada laikā. Igaunijā pirmajos šī gada mēnešos importēto automobiļu skaits samazinājies par 3,5%, bet Lietuvā - pat par 17,9%.

Pirms gada Latvijā vispopulārākie bija sešus līdz desmit gadus veci automobiļi, taču pirmajos šī gada mēnešos situācija ir mainījusies. Patlaban lielāko automobiļu tirgus daļu - 41,2% - veido nedaudz vecāki, 11 līdz 15 gadus veci automobiļi.

Pirmajos pagājušā gada mēnešos valstī tika ievesti 3700 11-15 gadus veci automobiļi, bet šogad par 29,7% vairāk - 4800. Savukārt sešus līdz desmit gadus vecu importēto transportlīdzekļu skaits samazinājies par 7,8% līdz 4300. Līdz ar šo automobiļu importa samazināšanos, samazinājusies arī to pārdošanas daļa, tagad tā sasniedz 37,6%.

Foto: iAuto.lv

Jaunāki - vienu līdz piecus gadus veci automobiļi - patlaban aizņem 16,7% Latvijas automobiļu tirgus daļu. No pagājušā gada pirmā ceturkšņa to daļa ir pieaugusi par 0,2%.

Līdzīgas tendences valda arī kaimiņvalstī Lietuvā. Lielāko tirgus daļu - 45,1% - šajā valstī veido 11 līdz 15 gadus veci transportlīdzekļi. Igaunijā pretēji - daudz populārāki ir jaunāki - sešus līdz desmit gadus veci automobiļi, kas šobrīd aizņem 38,7% tirgus daļu.

Latvijā mainījies automobiļu tirgus pēc degvielas tipa. Pirmajos šī gada mēnešos palielinājies jaunu benzīna dzinēju transportlīdzekļu skaits. To tirgus daļa palielinājusies par 3,8%. Lietotu automobiļu tirgū būtiskas pārmaiņas nav notikušas. Šī gada pirmajos mēnešos lietotu importētu automobiļu sadalījums gandrīz nav mainījies. Automobiļu ar dīzeļa dzinējiem skaits palielinājies tikai par 0,8%.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti