Straujuma nosoda Gerharda rīcību saistībā ar incidentu Vecrīgā 1

 
Nozare.lv | 16.jūnijs 2015 7:14

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nosoda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) rīcību incidentā, kurā viņš Vecrīgā uzbrauca kādai sievietei, kas piedalījusies kristīgā pasākumā.

Straujuma šodien pēc koalīcijas sanāksmes norādīja, ka viņa to uztverot "ļoti negatīvi". Premjerministre pagājušajā nedēļa pārrunājusi notikušo ar Gerhardu. Valdības vadītāja arī pastāstīja, ka Gerhards ticies ar draudzes vadītāju un konkrēto cietušo. "Bet ministram ir jādomā, un varbūt tā ir tā robeža, kura gandrīz jau ir pārkāpta. Pirmkārt, dienesta automašīna, otrkārt, es sapratu, ka tā izturēšanās, kas bija tajā konkrētajā momentā pret cietušo, bija visai neadekvāta," sacīja Straujuma.

Viņa pēdējā laika notikumus rīt plānojot pārrunāt ar valdības ministriem. "Es saprotu, ministri ir noguruši, ir prezidentūra un visi ir aizņemti arī ar lietām ārpus Latvijas, bet tāpēc jau nedrīkst aizmirst to, kas šeit notiek," uzsvēra Straujuma.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvis Einārs Cilinskis norādīja, ka partijas līderis Raivis Dzintars jau atvainojies visiem, kuri jūtas aizskarti šajā gadījumā. Nacionālā apvienība arī kopumā atvainojas gan cietušajiem, gan ikvienam, ko šis gadījums ir aizskāris, un cer, ka šis gadījums tiks nokārtots un noteikti neatkārtosies, akcentēja Cilinskis.

Kā ziņots, Gerhards Vecrīgā ar dienesta automašīnu kādai sievietei uzbrauca uz kājas. Sieviete tobrīd piedalījusies kristīgā pasākumā Pils laukumā pie Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcas.

TV3 ziņas, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošās iestādēs, vēstīja, ka Gerhards incidenta brīdī bijis vieglā alkohola reibumā - viņam konstatēta 0,41 promile. Autovadītājam ar stāžu atbildība par automašīnas vadīšanu reibumā iestājas, kad alkohola koncentrācija sasniedz 0,5 promiles.

Pats Gerhards kategoriski noliedz, ka sēdies pie stūres reibumā, apgalvojot, ka promiles, iespējams, radušās, jo viņš lietojis medikamentus pret saaukstēšanos. "Protokols liecina, ka nebraucu dzēris. Varbūt pie vainas "FaringoSpray" vai kāds cits preparāts, vai deguna ziede, ko pašlaik lietoju pret iekaisumu," pieļāva ministrs.

Ministrs skaidroja, ka esot braucis no savas dzīvesvietas pa vienīgo pieejamo ceļu, bet to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Mēģinot apbraukt cilvēku grupu, viņš sastapies ar neapmierinātību, tāpēc apturējis automašīnu un iesaistījies vārdu apmaiņā ar pasākuma dalībniekiem. No viņiem arī uzzinājis, ka ir traumējis kādu no dalībniecēm.

Cita versija ir Latvijas Romas katoļu baznīcai, kas uzskata, ka ministrs ir izrādījis neiecietību, turklāt pa Pils laukumu ar automašīnu pārvietojies lielā ātrumā. Pasākuma dalībnieki esot sastapušies ar neiecietīgu attieksmi no ministra puses, kurš tā vietā, lai palūgtu cilvēkiem pašķirties un palaist automašīnu, lēnām ripinājis to cauri pūlim.

Vēl par šo negadījumu un video var skatīt šeit >>>

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 16.jūnijs 2015 11:57
2 0 Atbildēt

Patriekt to lopu ar negodu un kundzītei ar vajadzētu atvainoties par savām tirgus pļāpām!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti