Jaunā "Audi Q7" prezentācija Latvijā (+ video) 3

 
iAuto | 28.jūnijs 2015 10:55

"Audi" modelis "Q7" pirmo reizi tika atklāts 2005.gadā, bet 2006.gadā tika uzsākta tirdzniecība un priekš "Audi" tas bija jauns tirgus segments. Šogad mēs varam novērtēt jauno paaudzi, kas ir tikai otrā paaudze.

Audi Q7 Foto: iAuto.lv

Kāpēc tikai? Viena modeļa dzīves cikls vidēji ir ap 7 gadiem un pa vidu ir tā sauktais "facelift(s)" modernizācija.

No 2006. gada līdz 2015. gadam Latvijā ir pārdoti ap 300 pirmās paaudzes "Q7". 

iAuto piedāvā novērtēt, kā Latvijā tika organizēta un norisinājās jaunā "Audi Q7" prezentācija.

Pieraksties uz mūsu jaunumiem YouTube kanālā un abonē to šeit >>>

Apskati arī pārējos TOP video zem raksta un komentāriem!

Jaunā modeļa gabarīti ir sekojoši: garums – 5,05 m, platums – 1,97 m, augstums – 1,74 m, riteņu garenbāze – 2,99 m. Salīdzinājumā ar priekšteci (attēlā-pašā apakšā) jaunais ir par 37 mm īsāks un 15 mm šaurāks, taču kopumā vietas salonā tagad ir vairāk – atstatums starp pirmo un otro sēdekļu rindu pieaudzis par 21 mm, bet brīvā zona virs pasažieru galvām palielinājusies par 41 mm (priekšā) un 23 mm (aizmugurē).

Otrās sēdekļu rindas atzveltnēm var regulēt slīpumu, bet sēdvirsmas var pārbīdīt 110 mm (par 10 mm vairāk nekā agrāk) diapazonā. Par papildmaksu var pasūtīt trešo sēdekļu rindu, kur ērti jutīsies gan varbūt tikai bērni. Šos sēdekļus darbina elektromehānisms un vajadzības gadījumā tos var nolocīt un paslēpt grīdā. Septiņvietīgajā variantā "Q7" bagāžas nodalījuma ietilpība ir 295 litri, piecvietīgā – 890 litri. Ja noloka abas pēdējās sēdekļu rindas, bagāžnieka apjoms pieaug līdz 2075 litriem.

Audi Q7 Foto: iAuto.lv

Vēl būtiskākas izmaiņas skārušas automobiļa masu – ja pirmās paaudzes "Q7" svēra 2,3 tonnas, tad tagad komplektā ar trīslitru benzīna un dīzeļa motoriem krosovera pašmasa būs attiecīgi 1970 un 1995 kg. Svara samazinājums panākts, izmantojot vieglas konstrukcijas platformu, kā arī alumīnija detaļas, piemēram, šāda materiālu durvis ļāvušas ietaupīt 24 kg. 

Audi Q7 Foto: iAuto.lv

Jaunajam "Q7" sagatavoti četri dzinēji – pa diviem benzīna un dīzeļa agregātiem. 2,0 un 3,0 litru TFSI benzīna motori attīstīs 252 un 333 ZS, bet 3,0 litru sešcilindru TDI dīzeļi – 218 (500 Nm) un 272 ZS (600 Nm). Ja runa ir par dinamiku, tad jaudīgākais benzīna motors 100 km/h ļaus sasniegt 6,1 sekundē, bet, ja svarīgākais ir degvielas ekonomija, tad jāizvēlas kāds no dīzeļiem (272 ZS variants tērē 5,7 l/100 km). Ražotājs uzsver, ka benzīna motoru patēriņš samazināts par 28, bet dīzeļdzinējiem – par 23 procentiem. Vēlāk piedāvājumam pievienosies "Q7 e-Tron Quattro" – pasaulē pirmais "Plug-in" hibrīds ar sešcilindru dīzeļdzinēju un "Quattro" pilnpiedziņu. "Q7" hibrīda modifikācijas sastāvā iekļauts 258 ZS dīzeļdzinējs, 94 kilovatu elektromotors, 17,3 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloks un astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba. No vietas līdz simtam hibrīds paātrināsies 6,1 sekundē un varēs sasniegt 225 km/h. Ar elektrību tas spēs nobraukt itin pieklājīgu attālumu – 56 kilometrus, savukārt vidējais degvielas patēriņš būs tikai 1,7 litri uz 100 km.

Audi Q7 Foto: iAuto.lv

"Q7" aprīkots ar pilnībā digitālu mērinstrumentu paneli, (ja atceramies, tad pirmoreiz tādu izmantoja jaunajam "TT") un otrās paaudzes MMI multimediju sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu. Vadības virsma atpazīst žestus un ar pirkstu uzvilktas zīmes, bet kā alternatīvu var izmantot balss vadību. Krosovera aprīkojumā ir matricu galvenie lukturi (debitēja jaunajā "A8"), modernizētā piekare, kuru par piemaksu var papildināt ar visu riteņu stūrēšanas sistēmu (mazliet pagriežas arī aizmugurējie), kas apgriešanās rādiusus samazina par vienu metru, palīgsistēma, kas uzņemas automašīnas vadīšanu sastrēgumos (ieskaitot stūres grozīšanu, darbojas ātrumā līdz 60 km/h), kā arī sistēma, kas palīdz tad, ja krosovers velk piekabi. Šī palīgsistēma saistīta ar MMI – vadītājs norāda vēlamo virzienu, bet automātika paveic pārējo, tādejādi iespējams bez stresa un kļūdām novietot piekabi iecerētajā vietā, izbraukt no stāvlaukuma vai garāžas, nebaidoties nodauzīt stūrus un apskādēt tehniku.

Vēl par "Audi Q7" lasi:

Jaunais "Audi Q7" vieglāks un patērēs mazāk degvielas

Audi Q7 Foto: iAuto.lv

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 28.jūnijs 2015 6:32
4 1 Atbildēt

Auto glīts bet pēc parketnieka vairs neizskatās,drīzāk uzpūsts vagons

krams 27.jūnijs 2015 18:04
2 2 Atbildēt

Izskatās labi, bet vizuāli lielu atšķirību neredzu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti