Rosina samazināt administratīvo slogu lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadājumiem

 
Satiksmes Ministrija | 10.jūlijs 2015 6:34

Rosina samazināt administratīvo slogu un vienkāršot lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadājumu atļauju pieprasīšanas, saņemšanas un lietošanas kārtību, kā arī paaugstināt šo kravu pārvadājumu efektivitāti.

To paredz ceturtdien, 9.jūlijā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 343 „Noteikumi par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem”.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu atļaujas turpmāk izsniegs elektroniskā veidā, un informācija par elektroniskā veidā izsniegto atļauju tiks ievadīta izsniegto atļauju datu bāzē, kas būs pieejama VAS „Latvijas Valsts ceļi” interneta vietnē. Vienlaikus pārvadātajam būs tiesības atļauju saņemt rakstveidā.

Noteikumu projektā ir arī paredzēts, ka turpmāk lielgabarīta un smagsvara kravu pavadīšanai pārvadātāji varēs izmantot savus īpaši aprīkotus pavadošos transportlīdzekļus, bet Valsts policiju paredzēts iesaistīt tikai gadījumos, ja lielgabarīta vai smagsvara transportlīdzekļa platums pārsniedz 5 metrus un / vai garums 40 metrus.

Tāpat MK noteikumus plānots papildināt ar normu, ka atļauja nav jāsaņem mehāniskā transportlīdzekļa, kuram ir bojājumi, vilkšanai uz stāvvietu vai remonta vietu, tādā veidā novēršot šiem autovadītājiem nesamērīgu administratīvo slogu.

Noteikumu projektā ir paredzēts, ka dalāmu kokmateriālu lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadātājiem transportlīdzeklis būs jāaprīko ar globālo pozicionēšanas sistēmu, kas ļautu kontrolēt šādu kravu pārvadājumu maršrutu atbilstību atļaujās norādītajiem (atļautajiem) maršrutiem. Tā rezultātā būs iespējams novērst autoceļu konstrukciju un segumu bojāšanu gadījumos, ja smagsvara kravas tiek vestas pa ceļiem, kur tas nav atļauts, kā arī tiks atvieglota šo pārvadājumu kontrole. Noteikumus paredzēts papildināt ar pārejas noteikumu, nosakot, ka transportlīdzekļi ar globālās pozicionēšanas sistēmu ir jāaprīko 3 mēnešu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās brīža. Līdzīgi ir rīkojusies arī Igaunija, kur šajā gadā stājās spēkā līdzīga norma.

Noteikumu projektā paredzēts svītrot normas, kas nosaka atļauju izsniegšanu dalāmu cementa lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadāšanai konkrētā maršrutā, jo šādas atļaujas vairs netiek pieprasītas. Kā informējis  uzņēmums „Cemex”, tā rīcībā ir tehnoloģijas, kas neļauj pārkraut transportlīdzekļus cementa kravu pārvadāšanai, tādējādi nepārsniedzot 40 tonnu faktisko masu.

Lai MK noteikumu projekts stātos spēkā, par to būs jābalso valdībai

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti