"Vienna Insurance Group" nopirkusi apdrošināšanas uzņēmumu "Baltikums" 2

 
Nozare.lv | 29.jūlijs 2015 12:17

"Vienna Insurance Group AG" (VIG) šodien noslēgusi līgumu par apdrošinātāja AS "Baltikums" 100% kapitāla daļu iegādi. Apdrošināšanas sabiedrība pilnībā tiks pārņemta pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas no nozari uzraugošajām institūcijām, informē VIG.

"Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) paziņojumu par "Vienna Insurance Group AG" vēlmi iegūt būtisku līdzdalību AS "Baltikums" vēl nav saņēmusi. Jāsaka, ka apdrošināšanas sabiedrība pilnībā var tikt pārņemta, proti, iegūta būtiska līdzdalība, tikai pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas no FKTK," aģentūru LETA informēja FKTK pārstāve Elīna Avotiņa.

"Pēdējo piecu gadu laikā VIG Baltijas apdrošināšanas tirgū ikgadējais pieaugums vidēji ir sasniedzis 30%. AAS "Baltikums" iegāde sniedz mums iespēju turpināt grupas uzņēmumu uzsākto sekmīgo attīstības ceļu. Mēs izmantosim tirgus potenciālu un turpināsim stiprināt mūsu pozīcijas tajā," uzsvēra VIG ģenerāldirektors Pēters Hāgens.

"Baltikums" ir nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība, kam šobrīd ir 8% tirgus daļa. Tādējādi uzņēmums Latvijas apdrošināšanas tirgū ierindojas 6.vietā. Tāpat apdrošināšanas sabiedrībai ir filiāles arī Lietuvā un Igaunijā. 2014.gadā uzņēmums noslēdzis apdrošināšanas prēmijas vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā.

"Baltikuma" piedāvāto produktu klāsts aptver auto un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu, kā arī veselības un ceļojumu apdrošināšanu. Uzņēmumā šobrīd strādā 250 darbinieki, un tā produktus iespējams iegādāties gan klientu apkalpošanas centros, gan arī pie brokeriem un aģentiem.

"Mums ir plašs aģentu un brokeru tīkls, labi attīstīti produktu pārdošanas kanāli, stabils kolektīvs un pieredzējuši ilggadēji speciālisti. Esmu pārliecināts, ka "Baltikuma" iekļaušanās pieredzes bagātajā VIG grupā pavērs mums jaunas attīstības iespējas un nodrošinās starptautisku pieredzi ikvienam tās darbiniekam. VIG plāno aktīvi izmantot vietējo speciālistu zināšanas un pieredzi. Nekādas izmaiņas neskars mūsu klientus, visas līdz šim brīdim noslēgtās apdrošināšanas polises paliek spēkā," komentē "Baltikuma" valdes priekšsēdētājs Eduards Reinicāns.

Patlaban VIG dzīvības apdrošināšanas jomā Latvijā pārstāv dzīvības apdrošināšanas sabiedrība "Compensa Life Vienna Insurance Group SE". Savukārt nedzīvības apdrošināšanas produktus piedāvā "Compensa". Pēc "Baltikuma" iegādes VIG kļūs par vienu no pieciem vadošajiem apdrošinātājiem Latvijā.

VIG ir vadošais apdrošināšanas uzņēmums Austrijā, kā arī Centrālajā un Austrumeiropā. 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs veido koncernu ar senām tradīcijām, stabilu tirgu. VIG darbība balstās uz 190 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas jomā.

Nodarbinot 23 000 darbinieku, VIG ir pārliecinošs tirgus līderis savas darbības pamatjomās un tādējādi grupai ir iespējas izmantot ilgtermiņa izaugsmes iespējas reģionā, kurā dzīvo 180 miljoni cilvēku. VIG akcijas tiek kotētas Vīnes biržā, kur tām ir visaugstākais akciju indekss (ATX); uzņēmuma akcijas tiek kotētas arī Prāgas biržā.

Apdrošināšanas sabiedrība "Baltikums" pērn strādāja ar 743 057 eiro peļņu iepretim 2013.gadā piedzīvotajiem 2,1 miljona eiro zaudējumiem, teikts sabiedrības publicētajā pārskatā. "Baltikuma" nopelnītās prēmijas pērn bija 18,84 miljoni eiro. Tas ir mazāk nekā 2013.gadā nopelnītās prēmijas 19,53 miljonu eiro apmērā.

Pagājušajā gadā piekritušās neto atlīdzību prasības bija 11,43 miljoni eiro. Tas ir par piektdaļu mazāk nekā 2013.gadā, kad piekritušās atlīdzību prasības neto bija 14,38 miljoni eiro.

"Baltikums" ir dibināta 1998.gadā, lielākie tās akciju turētāji ir AS "BBG" (80%) un AS "Baltikums Bank" (19%). Tā ir viena no pirmajām apdrošināšanas sabiedrībām Latvijā, kas vairāk nekā 15 gadu laikā ir uzkrājusi ievērojamu pieredzi, nodrošinot nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un aizņemot 8% vietējā tirgū. Šobrīd sabiedrības 250 darbinieki strādā 38 Latvijas pilsētās, kā arī Viļņā.

"Līdz ar apdrošināšanas kompānijas "Baltikums" akciju paketes pārdošanu ir realizēts "BBG" grupas mērķis samazināt tos biznesa virzienus, kas saistīti ar produktu un pakalpojumu sniegšanu mazumtirdzniecības kanālos. Iegūtie līdzekļi tiks izmantoti finanšu pakalpojumu attīstīšanai starptautiskajos tirgos," akcionāru lēmumu komentē "Baltikums Bank" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs.

"Baltikums Bank" ienākumi 2014.gadā bija 33,84 miljoni eiro, bet tīrā peļņa palielinājusies līdz 13,153 miljoniem eiro, liecina bankas neauditētie finanšu dati.

Bankas mājaslapā teikts, ka vairāk nekā 81% "Baltikums Bank" akciju pieder brāļiem Aleksandram un Sergejam Peškoviem un viņu ģimeņu locekļiem. Pārējās akcijas pieder Andrejam Kočetkovam, Andrejam Kočetkovam jaunākajam un Oļegam Čepuļskim un Nadeždai Čepuļskai.

"Baltikums Bank" pilnībā pieder Latvijas finanšu grupai AS "BBG", kuras akcionāri ir Latvijas uzņēmumi SIA "Alexander Peshkov Family Holdings", SIA "Sergey Peshkov Holdings", "Andrey Kochetkov Holdings", SIA "Oleg Chepulsky Holdings", kā arī Aleksandrs un Sergejs Peškovi.

"Baltikums Bank" akcionāru (tieši un netieši) dalība kapitālā 2013.gada 15.aprīlī bija šāda: 40,53% - Aleksandrs Peškovs, Ļubova Peškova, Jeļizaveta Peškova un Aleksejs Peškovs, 40,53% - Sergejs Peškovs, Olga Peškova un Nataļja Peškova, 9,47% - Andrejs Kočetkovs un Andrejs Kočetkovs jaunākais, 9,47% - Oļegs Čepuļskis un Nadežda Čepuļska.

 
Visi komentāri
 
LMT 29.jūlijs 2015 16:00
0 0 Atbildēt

Gan jau pa sanīmiem paņēma, šamējiem jau bija paredzama iestaigāta taka...

GB12 30.jūlijs 2015 14:55
0 0 Atbildēt

Interesanti, kurā virzienā kustēsies atlīdzību politika - Baltikums uzlabosies vai Compensa paliks vēl s.d.gāka...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti