Psihoterapeite: Garkalnē notikušā negadījuma attēlošana medijos var nodarīt emocionālu kaitējumu cietušajiem 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 27.oktobris 2015 18:24

Garkalnē notikušā nelaimes gadījuma nepārtraukta attēlošana medijos varētu nodarīt emocionālu kaitējumu cietušajiem, uzskata Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas psihoterapeite Gunta Andžāne.

Viņa sacīja, ka tiem jauniešiem un bērniem, kuri bija iesaistīti negadījumā, "jebkura vēl viena ziņa uzplēš brūces un atmiņas. Tas viņiem ir sāpīgi". Kā piebilda Andžāne, viņa šaubās, ka mūsdienās kāds nesekotu līdzi notikumiem.

Psihoterapeite arī sacīja, ka pats nelaimes gadījums bērnos un jauniešos var izraisīt bailes, nedrošību un neuzticēšanos. Tāpat arī cietušo vecākiem var rasties šaubas par to, vai var uzticēt savus bērnus valsts institūcijām. Viņa atgādināja arī par Dziesmu un deju svētku notikumiem, kur ģenerālmēģinājuma laikā noģība vairāki bērni.

Vaicāta, kādas sekas uz bērnu psihi atstās negadījums, Andžāne sacīja, ka tas ir individuāli atkarīgs no katra paša pieredzes un spējām tikt galā ar savām emocijām. Visgrūtāk būšot tiem bērniem, kuriem ar jauniegūto pieredzi nāksies tikt galā pašiem, līdz ar to tiem, kuri ir "tuvāk stāvoši", būs jāsaprot, ka viņi būs šo bērnu atbalsts.

Pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairāku riteņbraucēju grupā - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 28.oktobris 2015 20:14
0 0 Atbildēt

bla bla bla... ja man bail no tumsas tad tumsā neeju, pavisam vienkārši. Ja ziņas uzjundī atmiņas, tad tās var neskatīties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti