Lūgs apcietināt Garkalnē traģisko avāriju izraisījušo kravas auto šoferi (+ video) 21

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 27.oktobris 2015 22:48

Valsts policija rīt, 28.oktobrī, lūgs tiesai piemērot apcietinājumu kravas auto šoferim no Polijas, kura vadītais spēkrats ietriecās riteņbraucēju grupā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā (VP).

Precīzus Garkalnes negadījuma iemeslus policija noskaidros izmeklēšanā, jo pilnīgai notikumu gaitas rekonstruēšanai būs nepieciešami ekspertu slēdzieni.

Viena no sākotnējām izmeklēšanas versijām liecina, ka negadījums galvenokārt noticis divu faktoru dēļ - nav ievērota droša distance un nav ievērots atļautais braukšanas ātrums. Abi šie faktori kravas auto vadītājam nav ļāvuši laicīgi reaģēt, kad pirms viņa braucošā kravas automašīna pārkārtojusies un aiz tās pamanīti priekšā braucošie velosipēdisti un tos pavadošais transportlīdzeklis, norāda VP.

Šobrīd ir zināms, ka 1966.gadā dzimušais kravas automašīnas vadītājs ir ievērojis atpūtas un darba grafikus, un šajā jomā pārkāpumi konstatēti nav. Zināms arī tas, ka vadītājs nav bijis alkoholisko dzērienu ietekmē. Patlaban kravas auto vadītājs ir aizturēts un atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, taču rīt viņš tiks vests uz tiesu, kur tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu.

Publiskajā vidē jau izskanējuši aicinājumi aizliegt velosipēdistiem pārvietoties pa šosejām, taču Valsts policijasSatiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzskata, ka būtu pārspīlēti mainīt pašreiz spēkā esošo likumdošanu.

"Ir noticis traģisks negadījums, taču likumu pārrakstīšana pēc katra negadījuma nav risinājums. Pēc katra negadījuma nevar aizliegt kādai no satiksmes dalībnieku grupām pārvietoties pa koplietošanas ceļiem. Ir jādomā, kā šīm grupām veicināt drošu pārvietošanos, - gan sportistiem, gan viņus pavadošajiem transportlīdzekļiem jābūt viegli pamanāmiem, taču arī autovadītājiem ir jāievēro noteikumi," uzskata Krapsis.

Jau ziņots, ka vakar uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai.

Kopumā negadījumā dažāda rakstura traumas guva 11 bērni, kā arī "Opel Vectra" vadītājs. Vissmagākās traumas guva 12 gadus vecs zēns, kurš brauca aiz "Opel Vectra".

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vienlidziba 28.oktobris 2015 2:01
14 1 Atbildēt

Seit nenogalinaja nevienu un uz karstam pedam apcietina, zolitude joprojam neacietina nevienu, tatad tos kas novac daudzus neapcietina, to kas kadu traume apcietina.

kasinsh79 28.oktobris 2015 11:39
11 8 Atbildēt

Vēl joprojām domāju, ka tas viss bija stulba apstākļu sakritība, jo neba jau profesionālis apzināti iebrauca velobraucēju grupā.

Bet tas liek katram aizdomāties, ka no līdzīgas situācijas neesam pasargāti neviens un nekad...

kaspis 28.oktobris 2015 12:02
10 2 Atbildēt

ja fūre sēž fūrei astē ar pāris metru distanci, tad nav j;ābrīnās "kāpēc nebija iespējams profesionālam šoferim laikus pamanīt riteņbraucēju drošības auto. " Kad vienreiz šitie "profesionāļi" beigs braukt kā vilcienu sastāvs (3-5 fūres katra pāris metrus no citas), apdzīvotām vietām nenesīsies cauri uz 70+ tad arī iestāsies kautkāda drošība uz ceļiem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti