Saeimas deputāti atbalsta aizliegumu smēķēt automašīnu salonos, arī elektriskās 52

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.marts 2016 12:25

Saeimas deputāti vakar otrajā lasījumā atbalstīja Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumu, kas cita starpā paredz aizliegt smēķēt transportlīdzekļu salonos un kabīnēs.

Iepriekš Sociālo un darba lietu komisijas sēdē Saeimas Juridiskais birojs gan norādīja, ka šāda norma varētu pārkāpt Satversmē noteiktās tiesības.

Savukārt Veselības ministrijas (VM) pārstāvji Sociālo lietu komisijā norādīja, ka šāds aizliegums ir samērīgs no sabiedrības veselības viedokļa. Ministrija skaidroja, ka cigarešu dūmi automašīnas salonā saglabājas ilgāku laiku, kas savukārt var apdraudēt tos, kas šajā mašīnā uzturas arī tad, kad neviens tajā nesmēķē.

Tāpat VM šo aizliegumu pielīdzināja runāšanai pa mobilo tālruni, kas pie automašīnas stūres ir aizliegta.

Saeimas Juridiskā biroja pārstāve komisijas sēdē gan sacīja, ka katrai personai ir tiesības izvēlēties, kā izturēties pret savu veselību, kā arī transportlīdzeklis ir pašas personas īpašums. Savukārt attiecībā uz drošību birojs aicināja šādu aizliegumu vērtēt saistībā ar ceļu satiksmes noteikumiem. Tāpat šobrīd pēc minētās redakcijas izriet, ka smēķēt ir aizliegts arī stāvošos transportlīdzekļos.

Savukārt, kā norādīja deputāts Mārtiņš Šics (LRA), smēķēšana īslaicīgi pasliktina redzi, kas savukārt apdraud satiksmes dalībnieku drošību.

Arī deputāts Andris Bērziņš (ZZS) sacīja, ka viņam nav iebildumu pret aizliegumu pie stūres smēķēt, tomēr tad ir jāsaprot, kāds būs šis normas kontroles mehānisms. Lai gan runāt pa mobilo tālruni pie auto stūres ir aizliegts jau desmit gadus, par šo pārkāpumu ir sodīti vien aptuveni 5000 cilvēku.

 
52 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 4.marts 2016 11:41
26 12 Atbildēt

Procentuāli cik kaitīgāka ir smēķēšana automobīlī par smēķēšanu sava dzīvokļa virtuvē vai dirstuvē?

Ja šādu datu nav, tad vai nu aizliedz smēķēšanu vispār, vai beidz ākstīties.

P.S. Pats nekad neesmu smēķējis.

Qwerty 5.marts 2016 14:48
26 13 Atbildēt

Pareizi. Aizliegt smēķēšanu vispār. Nevis tāpēc, ka kaitīgi, bīstami...utml., bet tāpēc, ka visi smēķētāji ir SLAISTI un dīkdieņi. Cik viņi nosmēķē no sava darba laika? Skriet smēķēt, tas ir iemesls neko nedarīt.

es vispār nesaprotu tos darba devējus, kuri pieņem darbā smēķētājus, un tajā pašā laikā seko, lai neviens nekavētu. Tas ir mazliet dīvaini. Cilvēks "desmit" minūtes nokavē, priekšnieks dusmojas, bet tajā pašā laikā tas pats, vai cits cilvēks 5 reizes dienā iet ārā smēķēt, nedusmojas.... Divējādie standarti.

Viedoklis 4.marts 2016 14:25
24 3 Atbildēt

Un kafija ielīt nevar, ne? Šis viss manī raisa zināmu paradoksu un iekšēju jautājumu, vai Apnim par maz tabakas lobijs iešķieba vai kas? Jo no drošības viedokļa varētu būt vienādi - kafija vai cigarete vai telefons...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti