CSDD piedāvā transportlīdzekļu īpašnieku maiņu veikt e-vidē 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.aprīlis 2016 16:09

No 1.aprīļa Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piedāvās transportlīdzekļu īpašnieku maiņu e-vidē, kas būšot droša un kontrolējama, aģentūru LETA informēja direkcijā.

Šo pakalpojumu varēs izmantot kā juridiskās, tā arī fiziskās personas. Līdz ar to turpmāk kā īpašnieka maiņu apliecinošs dokuments vairs nebūs derīgs juridiskas personas izsniegts pieņemšanas-nodošanas akts, kas noformēts pēc 1.aprīļa. Šīs izmaiņas nosaka grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Kā uzskata direkcijā, šis ir būtisks uzlabojums komplicētajā transportlīdzekļu pārreģistrācijas procesā. Izmaiņas klientiem samazinās iesniedzamo dokumentu skaitu, ietaupīs laiku un izskaudīs iespēju pārreģistrēt transportlīdzekli ar viltotiem dokumentiem, kā arī precīzi tiks noteikts īpašuma tiesību maiņas brīdis.

Lai īpašnieka maiņu reģistrētu e-vidē, vispirms reģistrētajam auto īpašniekam jeb pārdevējam ir jānoņem transportlīdzeklis no uzskaites atsavināšanai Latvijā. Tādēļ CSDD elektroniskajā vidē piedāvās vēl vienu jaunu pakalpojumu - "Transportlīdzekļa noņemšana no uzskaites atsavināšanai". Šai darbībai seko pircēja izdarīta atzīme reģistrā par to, ka viņš vēlas iegādāties konkrētu transportlīdzekli. Savukārt pārdevējs piecu dienu laikā apstiprina īpašnieku maiņu. Abas atzīmes arī izdarāmas e-pakalpojumos. Reģistrācijas procedūra pilnībā tiek pabeigta CSDD nodaļā, kad transportlīdzekļa ieguvējs saņem reģistrācijas apliecību.

Īpašuma tiesību maiņa un atbildība tiek fiksēta no tā brīža, kad pārdevējs reģistrā ir apstiprinājis īpašnieka maiņu. Tas nozīmē, ka ar šo brīdi pircējs iegūst īpašuma tiesības uz konkrēto transportlīdzekli, beidzas pārdevēja obligātā civiltiesiskā atbildība par konkrēto auto, savukārt pircējs, par pamatu ņemot atzīmi reģistrā, var iegādāties OCTA polisi. Pircējs attiecīgi atbild par izdarītajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē.

Transportlīdzekļu īpašnieku maiņu, kā līdz šim, varēs reģistrēt arī CSDD nodaļās vai ar tirdzniecības uzņēmumu starpniecību.

 
Visi komentāri
 
Ialaf 5.aprīlis 2016 19:27
0 2 Atbildēt

Kurš brēca par 1. aprīli? :D

Maiks 5.aprīlis 2016 19:56
2 6 Atbildēt

Piedodiet atvainojiet tas ir murgs...Tad jau kads nozags manu autinju un paregistres uz sevi ka nemetas...Nene tas neies krasta...apsurds

shoperitis 5.aprīlis 2016 20:44
4 0 Atbildēt

nemiz botaa......netiec tu tur ar neiistiem datiem

Piekasīgais 6.aprīlis 2016 11:14
0 0 Atbildēt

Kāds pāreģistrācijai sakars ar fizisku auto atrašanās vietu???

Pāreģistrācija ir iespējama tikai tad, ja ir piekļuve auto īpašnieka csdd e-pakalpojumiem un jaunu tehnisko pasi nizsniedz , ja nenodod veco pasi.

gazatiziss 5.aprīlis 2016 20:50
7 0 Atbildēt

Super. Jau sen tā vajadzēja!

Aansis 7.aprīlis 2016 8:39
0 0 Atbildēt

Es jau kadu laiku atpakaļ tā savu auto pārdevu. Iegāju CSDD lapā, lai noskaidrotu, kādus dokumentus vajag, bet tur links... Aizpildīju formu un varēju teikt pircējam, lai viens pats dodas pēc savas jaunās tehniskās. Autorizācija ar internetbanku.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti