“Lexus” veic grāmatu dāvinājumu simts Latvijas skolu bibliotēkām

 

Foto: iAuto.lv

Lexus | 28.aprīlis 2016 20:26

“Lexus” dāvinās populārzinātniskās literatūras grāmatu komplektus simts Latvijas skolām par kopējo vērtību 10 000 EUR apmērā.

Pirmajiem simts interesentiem, kuri testa braucienos izmēģinās “Lexus”  hibrīdauto, būs iespēja izvēlēties skolu, kurai tiks uzdāvināts piecu grāmatu komplekts 100 EUR vērtībā.

“Lexus” ideja par palīdzības sniegšanu skolas bibliotēkām radās, zinot, ka finanšu resursi, kuri ir pieejami skolām, lai iegādātos vērtīgas un padziļināti informējošas grāmatas, kuras nav iekļautas skolu programmās, ir ierobežoti.

“Latvijas skolas bibliotēkām ir ļoti nozīmīgs uzdevums, kas jāveic mūsu sabiedrībai – iedvesmot jaunos cilvēkus lasīt grāmatas, kuras paplašinās viņu zināšanu horizontu un sniegs pamatu radoša prāta attīstībai. Mūsu mērķis ir palīdzēt šī uzdevuma izpildē, dāvinot populārzinātnisko literatūru, kas spēj veiksmīgi konkurēt ar jaunajiem tehnoloģiju medijiem,” komentē Andres Aguraiuja, “Toyota Baltics Lexus” struktūrvienības vadītājs. “Modernām skolu bibliotēkām un “Lexus” hibrīdtehnoloģijām ir līdzīgas vērtības – inovatīvs redzējums un atvērtība jaunām idejām. Mūs mudināja arī mūsu klientu vēlme papildināt skolu bibliotēku kolekciju, tādā veidā veicinot jauniešu mīlestību pret grāmatu lasīšanu, un tas ir sākumpunkts hibrīdauto testa braucienu kampaņai, kas ilgs vismaz divus mēnešus. Bērnu literatūras eksperti un mūsu klienti, “Lexus” hibrīdauto īpašnieki, ir snieguši akceptu šai idejai un ir gatavi sniegt jauniešiem savu personīgos padomus par grāmatu lasīšanu.”

Skolām tiks dāvināts piecu grāmatu komplekts, kurā ietilpst šādas grāmatas:

"Skolēnu enciklopēdija", Zvaigzne ABC
"365 dabaszinību eksperimenti", Zvaigzne ABC
"Ilustrētā skolēnu enciklopēdija", Zvaigzne ABC
"Nacionālie parki un rezervāti Latvijā", Zvaigzne ABC
"Periodiskās fabulas. Ķīmisko elementu raibie piedzīvojumi", Jāņa Rozes apgāds
Ar viedokli dalās “Lexus” kampaņas vēstneši

Pauls Irbins, bērnu zinātnes centru “Z(in)oo” “Zili Brīnumi”, “Lielvārdi” dibinātājs un pirmā Baltijas kosmosa festivāla organizators: “Katra grāmata ir kā ceļojums – interesantāks vai mazāk interesants, bet vienmēr aizvedīs tur, kur vēl neesi bijis un atvērs nezināmas durvis uz jaunām lietām. Bērnībā mani iedvesmoja fantastiskas grāmatas par ceļojumiem uz citām planētām, kā arī Džeka Londona piedzīvojumu grāmatas, kurās cilvēki drosmīgi devās pretī nezināmajam un mācījās izdzīvot par spīti visām briesmām. Savukārt šobrīd mani joprojām iedvesmo zinātniskā fantastika, kuru ieteiktu lasīt arī bērniem un jauniešiem, jo tā atraisa iztēli un rosina zinātkāri uz jaunu lietu izzināšanu.”

“Grāmatu lasīšana var ne tikai papildināt zināšanas, kas noderēs skolas solā un darba vidē, bet arī paplašina apziņas apvāršņus un pilnveido valodu un vārdu krājumu. Pats bērnībā aizrautīgi lasīju piedzīvojumu romānus. Vieni no maniem iecienītākajiem rakstniekiem bija Žils Verns un Džeks Londons. Pēdējā laikā esmu pievērsies profesionālās literatūras lasīšanai, taču cenšos arī atrast laiku, ko veltīt grāmatām, kas vēsta par ievērojamu cilvēku dzīvi un darbu. Bērniem un jauniešiem noteikti iesaku lasīt arī klasisko un moderno literatūru, ”stāsta Kristaps Skutelis, jauno tehnoloģiju entuziasts un zinātājs.

12. aprīlī “Lexus” paziņoja, ka, sākot no 2005. gada aprīļa, kad tirgū tika laists pirmais luksusa auto RX 400 h ar hibrīdtehnoloģiju, kopumā tika pārdots viens miljons hibrīdauto visā pasaulē. Latvijā 83% no 2015. gadā pārdotajiem “Lexus” auto bija hibrīdi. Papildu mazākam degvielas patēriņam un mazākām CO2 emisijām, “Lexus” hibrīdauto ir arī ļoti klusi, kas raisa labas domas un labu augsni jaunām idejām.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 9

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti