ACEA: Latvijā aprīlī astotais straujākais automašīnu reģistrācijas kāpums Eiropā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.maijs 2016 11:05

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada aprīlī palielinājās par 18,1%, kas ir astotais straujākais pieaugums Eiropā, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Aprīlī Latvijā reģistrētas 1462 jaunas automašīnas, salīdzinot ar 1238 jaunām automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu. Ziņojumā pieejama informācija arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm - Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Automašīnu reģistrācija palielinājās visās ziņojumā ietvertajās valstīs, izņemot Šveicē, kur reģistrēts kritums par 1%.

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm aprīlī reģistrēts Kiprā - par 75,2%, Islandē - par 74,2%, Horvātijā - par 27,2% un Grieķijā - par 24,8%.

Tikmēr Igaunijā jaunu automašīnu reģistrācija aprīlī pieaugusi par 7,6% un veidojusi 2134 vienības, bet Lietuvā fiksēts kāpums par 16,6% - līdz 2037 vienībām.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs aprīlī reģistrēti 1 318 820 jauni automobiļi, un tas ir par 9% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrētas 1 273 733 jaunas automašīnas, kas ir par 9,1% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā mēnesī.

Savukārt 2016.gada pirmajos četros mēnešos Latvijā reģistrētas 5345 jaunas automašīnas, kas ir par 20,2% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā laika periodā. Latvija uzrādījusi sesto straujāko pieaugumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Automašīnu reģistrācija šajā periodā palielinājās visās ziņojumā ietvertajās valstīs, izņemot Grieķijā, Nīderlandē un Šveicē.

Lielākais kāpums fiksēts Islandē - par 63,5%, Kiprā - par 43% un Īrijā - par 26,1%.

Tikmēr Igaunijā automašīnu reģistrācija palielinājās par 11,6% un sasniedza 7562 vienības, bet Lietuvā tā pieaugusi par 20,6% - līdz 6639 vienībām.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs gada pirmajos četros mēnešos fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma pieaugums par 8,3% - līdz 5 251 757 vienībām

ES valstīs automašīnu reģistrācija palielinājās par 8,5% un sasniedza 5 094 026 vienības.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti