Rīgā darbību sāk Citroën un DS dīleris – SIA André Motors

 

Foto: Publicitātes attēls

Veho | 29.jūnijs 2016 11:26

No š.g. 1.jūlija Automobiles Citroën un DS Automobiles importētājs Latvijā un Lietuvā, SIA VEHO ir autorizējis uzņēmumu SIA ANDRÉ MOTORS par oficiālo CITROËN dīleri Rīgā.

Jaunais CITROËN un DS tirdzniecības un pēcpārdošanas apkalpošanas uzņēmums tika izveidots un apstiprināts ar mērķi nodalīt mazumtirdzniecības funkcijas no SIA VEHO, nostiprinot CITROËN auto zīmola tirdzniecības pozīcijas Rīgā, tādejādi veicinot ilgtspējīgu un kvalitatīvu auto zīmola apkalpošanas tīklu.

Pēdējos gados Automobiles Citroën ir stiprinājis savas pozīcijas Baltijas valstu tirgū, it īpaši koncentrējoties uz tirdzniecības apjomu un savu tirgus daļu palielināšanu katrā no Baltijas valstīm. Uzstādītais mērķis jau ir sasniegts, jo CITROËN automašīnas pēc popularitātes Latvijā 2015. gadā ierindojas starp 10 pirktākajām automašīnām.

SIA VEHO 2015. gadā ir pārdevis 569 CITROËN automašīnas, kas, salīdzinot ar 2014. gadu, ir par 18% vairāk, lai arī kopējais tirgus pieprasījums pret iepriekšējo gadu palielinājās tikai par 7%. CITROËN stiprā puse vienmēr ir bijis tās uzticamais un plašā sortimentā pieejamais vieglā komerctransporta klāsts, kur CITROËN ieņem stabilu 5. vietu pēc tā pārdošanas apjomiem pērn. CITROËN kopējā tirgus daļa pērn bija 3,5%, kas ir ar 0,3% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo periodu.

Pieauguma sadalījums starp vieglo automašīnu un vieglā komerctransporta segmentu ir bijis ļoti līdzīgs, pieaugot attiecīgi par 17% un 18%. Arī 2016. gadā CITROËN tirdzniecības apjomi turpina stabili pieaugt un jau pirmajos 5 mēnešos SIA VEHO ir pārdevis 342 CITROËN automašīnas, t.i., par 61% vairāk, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn. CITROËN tirgus daļa šobrīd ir 4,5% un tā pārdotākais modelis no visa klāsta nemainīgi, gadiem ilgi ir Citroën Berlingo. Lai stiprinātu neatkarīgu mazumtirdzniecības dīleru struktūras attīstību, jau kopš 2013. gada SIA VEHO tika uzsākta jaunas attīstības stratēģijas realizācija. Šīs izmaiņas sevī ietver importētāja un dīlera veicamo funkciju nodalīšanu, nododot SIA VEHO dīlera funkciju veikšanu, t.sk. visus dīlera funkciju nodrošināšanā iesaistītos cilvēkresursus, neatkarīgai sabiedrībai. SIA VEHO, atlasot atbilstošu kandidātu ar pieredzi automobiļu nozarē, ir parakstījis CITROËN automašīnu dīlera un autorizētā remontētāja līgumus, paredzot, ka no š.g. 1. jūlija SIA ANDRÉ MOTORS tiek uzticēta pilnvērtīga CITROËN un DS zīmolu mazumtirdzniecība un servisa pakalpojumu dīlera funkciju nodrošināšana Rīgā.

SIA ANDRÉ MOTORS pilnībā pārņem no SIA VEHO visas tā saistības pret klientiem, kas attiecas uz automašīnu piegādi un servisa pakalpojumu sniegšanu, kā arī turpmāk nodrošinās kvalitatīvu klientu apkalpošanu ierastajā kārtībā dīlera centrā – Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 90. „SIA ANDRÉ MOTORS valdes priekšsēdētājs ir ilggadējs auto nozares speciālists – Ansis Auziņš, kam ir plaša pieredze automašīnu tirdzniecībā un dīlera centru vadībā jau kopš 1994. gada. A.Auziņš pieredzi guvis strādājot ar tādām automašīnu markām, kā Ford, Jaguar, Land Rover, Mazda, BMW, Mini, Alpina, Volvo u. c. SIA ANDRÉ MOTORS vadītājs daudzus gadus ir pārvaldījis automašīnu dīleru tīklus arī ārpus Latvijas robežām, bet pēdējo gadu vadījis Renault un Dacia automašīnu tirdzniecību Latvijā.

Tāpat ļoti būtiski ir tas, ka pēc funkciju pārdales, netiek samazināts ne darbinieku skaits, ne klientiem piedāvāto pakalpojumu klāsts, kā arī tādas ļoti praktiskas lietas, piemēram, personāls, adreses, tālruņa numuri paliek nemainīgi, līdz ar to klients faktiski nejutīs notiekošās pārmaiņas,” komentē SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

SIA VEHO turpmāk fokusēsies tikai uz CITROËN un DS zīmolu importētāja funkciju veikšanu un biznesa attīstīšanu Latvijā un Lietuvā, lai nodrošinātu stabilu CITROËN un DS zīmolu izaugsmi, veicinātu importētāja mazumtirdzniecības tīklu savstarpējo konkurētspēju un šo tīklu attīstītu kā vienlīdz spējīgu kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti