Plānots pilnveidot transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas kārtību 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Satiksmes ministrija | 21.jūlijs 2016 13:01

Lai novērstu situācijas, ka topošie motociklu vadītāji nepiemērotos laika vai ceļa apstākļos uzstāj uz savām tiesībām kārtot vadīšanas eksāmenu, tādējādi pakļaujot sevi un citus riskam iekļūt satiksmes negadījumā, izstrādāta stingrāka transportlīdzekļa vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība.

Satiksmes ministrijas virzītie grozījumi Ministru kabineta noteikumos ceturtdien, 21.jūlijā, tika izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Tie vēl jāapstiprina valdībā un Saeimā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma grozījumiem, kas stājās spēkā 2016.gada 1.janvārī, noteikumos paredzēta kārtība, kādā personām, kurām vadīšanas tiesības atņemtas uz laiku līdz vienam gadam, ir jākārto tiesību atjaunošanas teorētiskais eksāmens.

Plānots, ka turpmāk informācijas apmaiņa attiecībā uz apmaināmajām vai atjaunojamajām ārvalstu vadītāja apliecībām notiks, Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) kontaktējoties ar attiecīgās valsts diplomātisko pārstāvniecību bez Latvijas Ārlietu ministrijas starpniecības. Tādējādi tiks īstenota starptautiski pieņemtā prakse.

Līdzšinējā kārtībā tiks izslēgta prasība par fotogrāfijas iesniegšanu velosipēda vadītāja apliecības saņemšanai, ņemot vērā, ka CSDD ir ieviesusi jauna parauga velosipēda vadītāja apliecības un nodrošina tās izgatavošanai nepieciešamā personas sejas attēla iegūšanu. Tāpat izslēgt paredzēts prasību par to, ka personai, kas vēlas saņemt jaunu velosipēda vadītāja apliecību iepriekšējās vietā, ir jāiesniedz apmaināmā apliecība. Tādējādi plānots mazināt administratīvo slogu.

Savukārt, ņemot vērā zinātnes un tehnikas sasniegumus saistībā ar transportlīdzekļa pielāgošanu un tehnisko atbalstu vadītājiem ar invaliditāti, atbilstoši Eiropas direktīvām paredzēts atjaunināt vadītāja apliecībā ietvertos kodus un apakškodus.

2016.gadā Latvijā ir vairāk nekā 840 000 personu, kurām ir derīga vadītāja apliecība, tai skaitā nedaudz vairāk kā 2600 vadītāja apliecību, kas izsniegtas cilvēkiem ar invaliditāti.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mocis 21.jūlijs 2016 22:37
5 1 Atbildēt

Liku exsamenu lietu kad visa Riga pludoja nekada vaina nebija inspektors pat lidz netika. Biju izmircis lidz adai un loti patikami bija ka smagais iebrauc pelke un noskaida tevi ar kartigu salti diena bija izfevusies man patika. Un ka tad ar to ka vaditajus japietuvina realai situacijai ko tad bus tiesibas gaidis majas kad lietus beigsies??Sis ir kartejais bezprugels jo aizvien vairak cilveki grib moto tiesibas

? 21.jūlijs 2016 13:21
1 0 Atbildēt

nesapratu par tiem moto - kāda atšķirība, kādos laika apstākļos kārtot eksāmenu?

Bricis 21.jūlijs 2016 13:57
1 0 Atbildēt

Cik dienas LV vispār ir labs laiks?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti