Liela piekrišana - Rīgas motormuzeju pirmajā mēnesī apmeklējuši 26 000 cilvēku 1

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 5.augusts 2016 18:57

Pirmajā mēnesī – jūlijā – pēc rekonstruētā CSDD Rīgas Motormuzeja atvēršanas to apmeklējuši vairāk nekā 26 tūkstoši interesentu. Gandrīz puse no visiem muzeja apmeklētājiem ir bijušas ģimenes ar bērniem, kuri, sajūsmā par redzēto, vēlas muzejā pavadīt pēc iespējas ilgāku laiku.

Rīgas Motormuzeja galvenais restaurators Gunārs Dortāns atzīst, ka „Rīgas Motormuzejs ir bijis populārs visos laikos, arī tā pirmsākumos uz muzeju nāca tūkstošiem cilvēku. Tajā laikā popularitāte bija augsta, jo tas bija vienīgais seno spēkratu muzejs bijušajā Padomju savienībā. Tagad muzejs kļuvis ne tikai par lielāko, bet arī modernāko tehnikas muzeju Austrumeiropā”.

Līdz ar muzeja rekonstrukciju un jaunas modernas ekspozīcijas izveidi Rīgas Motormuzejs spēj ieinteresēt ne tikai tehnikas un auto fanus, bet arī ģimenes, bērnus un jauniešus. No pārdotajām biļetēm var secināt, ka gandrīz 50% apmeklētāju ir iegādājušies tieši ģimenes biļetes. Otru lielāko apmeklētāju grupu sastāda individuālie apmeklētāji - 29% pieaugušie, tad bērni, senjori un studenti. Visvairāk apmeklētāju bijuši no Latvijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas. Bet muzeju ir apmeklējuši arī interesenti no Itālijas, Francijas, Jaunzēlandes un Kanādas.

Atjaunotais motormuzejs patiesi spēj ieinteresēt plašu apmeklētāju auditoriju. Auto entuziastus muzejs pārsteidz ar unikāliem autobūves paraugiem un kvalitatīvi restaurētiem automobiļiem. Muzeja ekspozīcijā apskatāmi pasaules autobūves agrīnie spēkrati, unikāli Kremļa limuzīni, leģendāri sacīkšu auto, padomju auto nostaļģija, kā arī mūsdienu auto zīmolu pirmsākumi un Latvijas autobūves paraugi. Kopumā vairāk kā 100 unikāli eksponāti.

Turpretī ģimenēm ar bērniem muzejs piedāvā iespēju iepazīt autobūves vēsturi caur interaktīviem ekrāniem, video stāstiem, virtuālo realitāti, skaņas efektiem un citām modernajām tehnoloģijām. Ekspozīcijā pieejamas arī ar auto tematiku saistītas spēles, kā arī bērnu rotaļu zona, kur atpūsties pēc pastaigas muzejā. Jāpiemin, ka pieejamas ģimenes biļetes un bērniem līdz 6 gadu vecumam muzeja apmeklējums ir bezmaksas.

Lielāko apmeklētāju uzmanību piesaista tieši interaktīvie ekspozīcijas punkti. Populārākie pieturas punkti ekspozīcijā nemainīgi ir: iespēja virtuāli iejusties un iemūžināt sevi armijas parādē, braucot ZiS parādes automobilī, “Impresija par braucienu uz kāzām kolhozā Bormaņos 1975.gadā” jeb virtuāls brauciens PAZ autobusā un Elektro RAF mikroautobusa virtuālā krāsošana, mainot multimediālo 3D projekciju. Turpretī bērnu vidū vislielāko ieinteresētību var manīt auto moto sporta ekspozīcijā, kur iespējams iejusties trases operatora lomā un sekot līdzi auto sacensībām.

Īstenotais muzeja rekonstrukcijas projekts ir veicinājis pozitīvas pārmaiņas arī muzeja darbības virzienos un sniegto pakalpojumu kvalitātē. Līdz ar rekonstrukciju muzejs ir ieguvis atsevišķu maināmo izstāžu zāli, pedagoģisko nodarbību telpu, kā arī jaunu modernu konferenču zāli, kas izbūvēta muzeja ēkas 3. stāva centrālajā fasādes daļā. Mērķis ir nostiprināt muzeja statusu kā augstas kvalitātes konferenču, prezentāciju, korporatīvo, kā arī radošo sfēru pasākumu norises vietu.

Kopumā pirmajā mēnesī par motormuzeja ieejas biļetēm iekasēti gandrīz 165 000 eiro. Muzeja direktors Aivars Aksenoks uzsver, ka „mērķis ir sasniegt 100 tūkstošus apmeklētājus gadā, bet izaicinājums būtu pārspēt 1990.gada rekordu, kad muzeju apmeklēja 130 tūkstoši cilvēki”.

Rīgas Motormuzejs ir atvērts katru dienu no pl.10:00 līdz pl.18:00. Apmeklētāji tiek aicināti neatlikt ierašanos uz pēdējo brīdi, lai pagūtu apskatīt ekspozīciju bez steigas. Vairāk par biļešu cenām, atlaidēm un bezmaksas apmeklējumiem iespējams uzzināt muzeja mājas lapā: www.motormuzejs.lv.

Motormuzeja rekonstrukcija tika pabeigta 2016.gada 1.jūlijā. Tā dizaina autori ir aģentūra “H2E”.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ReinisPaberzis 6.augusts 2016 8:35
1 0 Atbildēt

Es arī beidzot apmeklēju atjaunoto Rīgas Motor Muzeju. Pēdējo reizi tur biju deviņdesmito gadu sākumā.

Liels paldies iAuto.lv, par iespēju apmeklēt šo vienreizējo muzeju!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti