Šodien Biķernieku trasē noslēdzies līdz šīm Baltijā lielākais superauto pasākums “Audi Sportscar Experience” (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic Import SE | 19.augusts 2016 10:39

Desmit dienu laikā jaunus “Audi R8” un “RS” spēkratus izmēģināja 488 braucēji, tika nobraukti ap 10000 kilometri un vairāki tūkstoši interesentu pulcējās vērot Audi parādi Rīgas ielās.

Kopumā zīmols uz Latviju atveda 30 īpašas automašīnas – 23 “Audi R8”, sešus “RS” sērijas auto un leģendāru FIA GT3 sacīkšu auto “R8 LMS”, tādējādi piedāvājot viesiem no Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas līdz šim lielāko sportisko auto floti testa braucieniem Baltijā.

"Audi Sportscar Experience” pasākuma ietvaros, kas pēc desmit gadu pārtraukuma, no 8. līdz 18. augustam, norisinājās Rīgas Motormuzeja telpās un Biķernieku trasē, viesiem tika sniegta unikāla iespēja izmēģināt jaunu sportisko “Audi” modeļu potenciālu īstas sacīkšu trases apstākļos. Pasākuma laikā īpaši uzaicinātie "Audi" eksperti no Vācijas sniedza braucējiem instruktāžu un atbildēja uz visiem interesējošajiem jautājumiem. Jāatzīmē, ka zīmola veidotais pasākums bija pirmais ievērojamais notikums renovētajās Rīgas Motormuzeja telpās.

“Mums ir liels prieks un gandarījums par paveikto – šis ir bijis ļoti īpašs notikums gan “Audi” zīmolam, gan visai auto nozarei Latvijā un kaimiņvalstīs. Mēs gribētu pateikties visiem dalībniekiem par atbalstu, patiesām emocijām un pulcēšanos tik kuplā skaitā. Mūsu mērķis ir arī turpmāk dāvināt unikālas un neaizmirstamas emocijas visiem auto cienītājiem,” atzīmē Ilze Grase Ķibilde, “Audi” zīmola vadītāja Latvijā.

“Audi R8” ne vien vizinājās trasē, bet arī izbrauca pilsētas ielās, sniedzot iespēju ar jauniem superauto iepazīties visiem zīmola piekritējiem un auto nozares cienītājiem. 13. augustā automašīnas varēja sastapt Rīgā un Jūrmalā, kad tie bija devušies izmēģinājuma braucienos pa pilsētu ielām. Savukārt 14. augustā Rīgā norisinājās “Audi R8” goda parāde un auto apskate. Superauto kolonna izbrauca no AB Dambja un policijas eskorta pavadībā izbrauca cauri Rīgas centram un ieradās Brīvības pieminekļa laukumā, kur to jau gaidīja simtiem “Audi” zīmola fanu. Kopumā “Audi R8” Rīgas ielās vēroja vairāki tūkstoši cilvēku.

"Audi R8" superauto ir izstrādāts uz kopīgas platformas ar itāliešu superauto "Lamborghini Huracan" un tiek komplektēts ar 540 zirgspēku jaudīgu 5,2 litru V10 atmosfērisko dzinēju. Audi R8 ir ar "quattro" pilnpiedziņas sistēmu aprīkots superauto, kas no 0 līdz 100 km/h paātrinās vien 3,5 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir iespaidīgs – 323 km/h.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti