Ķīpsalā atklās jaunu elektromobiļu uzlādes vietu! 1

 

Foto: Publicitātes attēls

BT1 | 10.oktobris 2016 7:41

Lai samazinātu vides piesārņojumu un veicinātu videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu, 13. oktobrī pie Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā atklās jaunu, publiski pieejamu elektromobiļu uzlādes vietu. Vienlaikus tajā varēs uzlādēt divus elektromobiļus!

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību (BIMAB) atklās elektrisko automobiļu uzlādes vietu, kur autovadītājs varēs pieslēgt savu auto un patstāvīgi veikt uzlādi, turklāt par uzlādi nebūs jāmaksā!

 “Mēs vēlamies parūpēties par tiem autovadītājiem, kuriem rūp apkārtējā vide un gaisa kvalitāte. Elektromobilis atšķirībā no iekšdedzes dzinēja dabai ir nesalīdzināmi draudzīgāks! Turklāt Ķīpsalā, kamēr auto uzlādēsies, tās īpašnieks var apmeklēt kādu no Izstāžu centrā notiekošajām izstādēm vai iestiprināties kafejnīcā, kas atrodas turpat blakus uzlādes vietai,” norāda Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un uzsver, ka uzlādes vietu trūkums ir būtiska elektromobiļu īpašnieku problēma, tādēļ daudzi autovadītāji neizdara izvēli par labu šim auto.

 “Uzlādes stacijā pie Izstāžu centra būs divas rozetes –uzlādes punkti, un uzlādes ātrums ir 10–15 nobraukuma kilometri stundā. Jaunajā uzlādes stacijā varēs uzlādēt arī elektriskos hibrīdautomobiļus. Informācija par uzlādes staciju tiks ievietota nacionālajā uzlādes vietu kartē latviešu un angļu valodā, kā arī starptautiskajos elektromobiļu navigācijas ierīču resursos,” stāsta Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Bergs.

 Mazas jaudas uzlādes punkta priekšrocība ir tā pieejamība un atrašanās elektromobiļa lietotājam nepieciešamā vietā, piemēram, tuvu pilsētas centram, pie kafejnīcas, pie viesnīcas, pie sabiedriskām celtnēm. Kopumā, ņemot vērā jauno uzlādes staciju Ķīpsalā, Latvijā ir 28 uzlādes stacijas ar dažādas jaudas pieslēgumiem, tajā skaitā 17 stacijas ir Rīgā.

 Jaunās elektromobiļu uzlādes vietas atklāšana notiks 13. oktobrī plkst. 11.30 pie Izstāžu centra Ķīpsalā, un tajā plāno piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrsKaspars Gerhards, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas Enerģētikas aģentūra” direktors Timurs Safiuļins, Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības vadītājs Arnis Bergs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un izstādes „Vide un enerģija” vadītājsGints Šāvējs.

 Uzlādes vietu uzstādīja un apkalpos Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

 Uzlādes stacijas atklāšana ievadīs Baltijā lielāko pasākumu energoefektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju jomā – izstādi „Vide un enerģija 2016”, kas no 13. līdz 16. oktobrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstāde piedāvās jaunākās tehnoloģijas un izdevīgākos energoefektivitātes risinājumus, aicinot saimniekot gudri un dzīvot zaļi. Šogad īpaša uzmanība veltīta videi draudzīgam transportam – atsevišķā ekspozīcijā būs aplūkojami vairāki dažādu ražotāju elektroautomobiļi, elektrovelosipēdi un uzlādes stacijas. Ekspozīciju organizē BIMAB sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju. Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

 
Visi komentāri
 
Arnis 11.oktobris 2016 8:32
0 0 Atbildēt

BT1 - darītāji! Uzlādes vietā ir viss, kas nepieciešams: pieslēgums, sazīmēta stāvvieta, ceļa zīmes, un to visu lietotājiem piedāvā BEZ maksas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti