Turpina palielināties Hyundai ix35 un Santa Fe zādzību skaits – īpašniekiem jādomā par papildu drošības sistēmām

 

Foto: Publicitātes attēls

Balta | 4.novembris 2016 12:36

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati liecina, ka Hyundai zīmola automašīnu zādzību skaits turpina palielināties – pēdējo divu nedēļu laikā apdrošinātājs saņēmis jau četrus atlīdzību pieteikumus par Hyundai ix35 un Sante Fe zādzībām par kopējo apdrošinājuma summu 98 788 eiro.

Ja vēl pērn Hyundai automašīnas nebija zagļu iekārotāko auto sarakstā, šogad situācija ir būtiski mainījusies – saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem šī gada desmit mēnešos pieteiktas jau 20 Hyundai zīmola automašīnu zādzības, savukārt pērn attiecīgajā periodā – vien divas. Nozīmīgi, ka zagļu interese lielākoties saistīta ar diviem konkrētiem Hyundai zīmola modeļiem – ix35 un Santa Fe, kas jaunāki par 2012.gadu. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA prognozē, ka šī tendence varētu saglabāties nemainīga arī nākotnē, tāpēc Hyundai zīmola automašīnu īpašniekiem ieteicams izvērtēt papildu drošības sistēmu ieviešanu.

BALTA Drošības pārvaldes vadītājs Egīls Sīlis-Jaunsīlis norāda, ka visām nozagtajām Hyundai automašīnām, par kurām apdrošinātājs saņēmis atlīdzību pieteikumus, ir vienojoša pazīme – tās aprīkotas ar bezatslēgu iedarbināšanas sistēmu Keyless Go, kas ir viens no galvenajiem zādzības riska faktoriem, ja īpašnieks nav izvēlējies papildu drošības sistēmas. “Keyless Go ir mūsdienīgs un lietotājam ērts tehnoloģijas jaunievedums, tomēr jāņem vērā, ka jebkura jau rūpnīcā uzstādītā sistēma ir pieejama plašai sabiedrībai – tātad ikvienam, arī zagļiem, ir iespēja izpētīt to darbību līdz smalkākajām niansēm. Vēl vairāk – ar Keyless Go sistēmu tiek aprīkotas dažādu zīmolu automašīnas, un zādzību lietpratējiem tas ir vēl saistošāk un pieejamāk,” skaidro E. Sīlis-Jaunsīlis, norādot, ka jebkurš nestandarta drošības risinājums šajā situācijā vienmēr būs efektīvāks, jo zādzības lielākoties tiek plānotas un īstenotas, balstoties uz iepriekš paredzamiem apstākļiem.

Ja automašīnas īpašnieks nolēmis uzstādīt papildu drošības sistēmu, BALTA iesaka sazināties ar savu apdrošinātāju, lai noskaidrotu, kuras pretaizdzīšanas sistēmas būtu efektīvākās konkrētajā situācijā, jo apdrošinātāji regulāri analizē zādzību tendences un zagļu izmantotās metodes, lai rastu piemērotākos drošības sistēmu risinājumus. Protams, arī pretaizdzīšanas vai meklēšanas sistēmas esamība negarantē, ka auto netiks nozagts, taču pareizā sistēmas izvēle ievērojami apgrūtinās zādzību, kas var likt zagļiem atteikties no savu nodomu īstenošanas. Tāpat jādomā, kur ikdienā tiek novietota automašīna – nav ieteicams to novietot nomaļās vietās, neapsargātās teritorijās un daudzdzīvokļu māju pagalmos, tā vietā izvēloties apsargātas autostāvvietas – tā ir daudz drošāka izvēle.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem, šogad Latvijā zādzības pieteiktas par 718 transportlīdzekļiem, no kuriem teju puse – 314 – ir atrasti. Zagtāko automašīnu topa augšgalā – Volkswagen, Audi un BMW spēkrati.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti