Iedzīvotāju iniciatīvu par ceļa nodokļa iekasēšanas modeļa maiņu nodod izvērtēšanai FM 14

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.marts 2017 15:41

Saeima šodien nolēma nodot izvērtēšanai Finanšu ministrijā (FM) iedzīvotāju iniciatīvu par ceļanodokļa iekasēšanas modeļa maiņu.

Iniciatīvu "Atcelt pastāvošo ceļa nodokļa iekasēšanas modeli, ieviest pēc Igaunijas parauga" parakstīja 21 919 pilsoņi. "Manabalss.lv" pārstāve Annija Emersone iepriekš paziņojumā medijiem norādīja, ka šī iniciatīva iesniegta parlamentā, lai pievērstu Saeimas un Satiksmes ministrijas uzmanību milzīgajai sabiedrības neapmierinātībai ar pašreizējo nodokļu sloga situāciju autovadītājiem. Iniciatīvas autori rosina ceļa nodokli iekasēt atkarībā no reālā degvielas patēriņa.

Saeima šodien vienojās šo kolektīvo iesniegumu nodot FM, lai tās izveidotā Nodokļu politikas pamatnostādņu darba grupa to izvērtētu. Iepriekš šādu lēmumu atbalstīja arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Jautājumā par transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa piemērošanu Saeima pagājušā gada martā, izskatot iniciatīvu par ceļiem bez bedrēm, uzdeva Ministru kabinetam izvērtēt ceļa nodokļa izmantošanas efektivitāti un Saeimā iesniegt informatīvo ziņojumu par iespējām veikt izmaiņas līdzšinējā regulējumā.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 9.marts 2017 17:22
2 0 Atbildēt

1) Latvijā nav ceļa nodokļa.

2) Igaunijā degvielas cenā nav iekļauts transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis.

3) vai atceļot šo nodokli būs vairāk naudas ceļiem?

Dzika 9.marts 2017 23:28
2 0 Atbildēt

Atbildot uz 3.jaut.- celiem vairak naudas nebus, bet ierednu kabatas gan!!!

grs 9.marts 2017 18:16
18 0 Atbildēt

Lai izdodās!

msh 9.marts 2017 20:03
18 0 Atbildēt

Ja šito ieviesīs, tad būs tas pats kas ar NĪN - ieviesīs tā lai iekasētu vairāk, nevis mazāk.

Michux 9.marts 2017 22:12
28 0 Atbildēt

Loģiski jau būtu, ja maksātu vairāk tas kurš vairāk nobrauc...bet šaubos, ka loģika būtu saeimas stiprā puse...

Dzika 9.marts 2017 23:25
6 0 Atbildēt

Lai iedzivotajiem kaut kas labaks butu, Saeima izskatis n-tas reizes un vilks garuma lidz velesanam un pec velesanam vienas nakts laika pienems lemumu sev par labu, nedomajot par Latvijas iedzivotajiem!!!

. 10.marts 2017 16:21
0 0 Atbildēt

protams deputāts Putra, kuru pašu pieķēra par TA neiešanu uzkāpj tribīnē un nodiktē lobismu.

Ilgi sekoju šij lietai. Problēma ir ka Zzs ir FM un koalīcija saeimā. Vienīgie argumenti pret bija "var nesaņemt tik pat daudz kā līdz šim" patēķiniet ja pieliek 20c litrā nodokli, cik litri jānobrauc, lai salasītos 125eiro, kurš ir gada nodoklis man. Vel arguments, ka tranzītniekiem cenas augšā, LT un EST tas jau ir un nesūdzas, grib atvieglot dzīvi-atceļ viņetes. Tad vel arguments, ka dzelceļniekiem cenas augsā...sorry bet vilciens iepilda dīzeli bendzīntankā? Sviests totāls!

cilveks 10.marts 2017 20:02
1 0 Atbildēt

Vispar tas butu tikai normali, jo vairak ar masinu piesarno pilsetas gaisu, jo vairak maksa.

čuriks 10.marts 2017 20:17
2 0 Atbildēt

Neies cauri šitā iniciatīva pie mums Latvijā. Tā ir laba naudiņa, kas ienāk no automašīnu ikgadējā nodokļa ko tērēt sociālajam budžetam. Valdība jau tā plēš matus kur vēl ko palielināt, jo strādājošo skaits valstī samazinās, bet sociālais slogs palielinās. Tā kā diezi vai viņi labprātīgi šos ienākošos miljonus tik vieglu roku noraks.

rolis 10.marts 2017 20:22
4 0 Atbildēt

cerība mirst pēdējā, cerēsim ka taisnība triumfēs un arī ceļiem novirzīs visus tos līdzekļus ko iekasēs un nevis lāpīs mākslīgos caurumus budžetā !

Juris 10.marts 2017 22:45
2 0 Atbildēt

Kāda jēga maksāt ceļa nodokli,ja nauda tiek novirzīta citiem mērķiem,pat lemforderi izbeidzās pēc 12000 nobrauktajiem km.

Tad daram tā,nemaksajam to nodokli,un ceļus tad arī lai atstaj tādus kādi ir,jo nekas tapat nemainīsies.

ezis71 11.marts 2017 8:11
1 0 Atbildēt

Tagad gaidām kad pūcei aste sāks ziedēt.

Chankaishi 11.marts 2017 12:20
1 5 Atbildēt

Esmu kategoriski pret! Aktiiviem cilveekiem un uznjeemeejiem pieaugs izdevumi,liidz ar to celsies pakalpojumu un prechu cenas - nabadziigaakajiem autobrauceejiem ieguvums arii sanaaks ar miinuss ziimi! Nevari samaksaat nodokli - kam tev mashiina vispaar?

E.B. 11.marts 2017 13:02
0 3 Atbildēt

Latvijā cilvēkiem darbs pa lielam ir tikai lielpilsētās.Auto iegādājas lai tiktu uz darbu un izdzīvotu,jo tuvākajā apkaimē blakus mājām darba nav.Tagad Jus gribat teikt ka man būtu jāmaksā ceļa nodoklis vairāk tāpēc ka man prom un atpakaļ katru dienu jānobrauc 85 km uz darbu un tāpēc jāmaksā vairāk?Vienam līdz darbam 10 km ar X5 otram vecs opelItis un līdz darbam 85km.Sviests.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 9

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti