"SEB līzings" lielāko izaugsmi šogad lēš automašīnu līzinga segmentā

 

Jauni auto Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.aprīlis 2017 7:43

SEB grupas uzņēmums "SEB līzings" jaunpiešķirtā finansējuma apjomu šogad plāno palielināt par 10% salīdzinājumā ar 2016.gadu, un vislielākā izaugsme tiek sagaidīta automašīnu līzinga segmentā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "SEB līzinga" valdes priekšsēdētāja Jeļena Gavrilova.

Šī gada sākumā gan novērots neliels, apmēram 2% kritums, taču Gavrilova atzina, ka janvāris un februāris parasti nav aktīvākie mēneši un biznesa apjomi sāks augt pavasarī.

"SEB līzinga" portfelis 2017.gada 1.janvārī bija 251 miljons eiro, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. Darījumu skaits 2016.gadā pieauga par 24%.

Gavrilova vērtēja, ka 2016.gads bija ļoti labs gads. Viņa atzīmēja, ka "SEB līzings" ieguva pirmo vietu jauno auto līzinga tirgū - "SEB līzinga" tirgus daļa šajā segmentā sasniedza 25%. Nozīmīgs darījums "SEB līzingam" pērn bija Valsts policijas jauno automašīnu iepirkums.

"SEB līzinga" dati rāda, ka auto darījumu apjoms pērn kopumā auga par 45%, tai skaitā jauno automašīnu segmentā bija 63% pieaugums, bet lietotu automašīnu segmentā bija 9% pieaugums. Privātpersonu segmentā jauno auto finansējuma apjoms palielinājās par 48%, bet lietotu auto segmentā kāpums bija 6%. Juridisko personu segmentā jauno auto finansējuma apjoms palielinājās par 63%, bet darījumu skaits pieauga par 75%.

Gavrilova skaidroja, ka uzņēmumi iegādājas automašīnas līzingā, jo bankas finansējums ir samērā nedārgs un tādējādi uzņēmumi savus līdzekļus var ieguldīt citur, piemēram, ražošanas attīstībā.

"SEB līzinga" portfelī automašīnu līzinga īpatsvars ir vislielākais. No kopējā portfeļa 45% ir automašīnas, 10% ir autobusi, 8% ir iekārtas, ap 10% ir industriālā tehnika, ap 20% ir komerctransports un ap 6% agro tehnika.

Gavrilova atzīmēja, ka arī komerctransportam pērn bija ļoti labs finansējuma apjomu pieaugums - par 51%, bet iekārtu segmentā bija kāpums par 33%.

Vērtējot šī gada attīstības iespējas, "SEB līzinga" valdes priekšsēdētāja atzina, ka komerctransporta līzinga apjomi būs atkarīgi no ģeopolitiskās situācijas, tomēr smago automašīnu un vilcēju segmentā var sagaidīt nelielu pieaugumu. Agrotehnikas un industriālais līzings varētu palikt iepriekšējā līmenī. Tas ir tāpēc, ka Eiropas līdzfinansējuma saņemšanai izvirzīts nosacījums, ka tehnikai ir jābūt īpašumā. Šādā situācijā SEB klientiem piedāvāt nevis līzingu, bet kredītu. Neliela izaugsme tiek gaidīta autobusu līzinga jomā. Tomēr lielākās izaugsmes cerības saistītas ar automašīnu līzingu. Tiek sagaidīta arī būvniecības izaugsme, līdz ar to arī pieprasījumu pēc būvtehnikas. Šī joma būs viens no "SEB līzinga" fokusiem 2017.gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti