Šogad BALTA atlīdzībās par zagtajiem auto ar “Keyless Go” sistēmu izmaksājusi vairāk nekā trešdaļu miljona eiro 4

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Balta | 20.aprīlis 2017 9:43

Pirmajā ceturksnī 72% zagto automašīnu, par kurām pieteiktas atlīdzības, bijušas aprīkotas ar “Keyless Go” sistēmu.

Apdrošinātājs atlīdzībās par tām izmaksājis vairāk nekā trešdaļu miljona eiro jeb 383 tūkstošus, kas ir trīs reizes vairāk nekā pērn šajā periodā, liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati.

“Garnadži īpašu vērību pievērš “Keyless Go” sistēmas “vājumam”, nevis vienam konkrētam zīmolam. Lai gan zagtāko automašīnu līdera pozīcijas vēl joprojām pieder BMW zīmolam, BALTA dati liecina, ka zādzību tendences ir mainījušās. Zagļu iekārotāko spēkratu sarakstam pievienojušies arī tādi zīmoli kā Hyundai, Kia, Subaru, Nissan un citi, kuru īpašnieki vēl pirms dažiem gadiem zādzību risku uzskatīja teju par neiespējamu,” stāsta BALTA Atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Šogad ievērojami palielinājies arī automašīnu, kas jaunākas par 2012.gadu, zādzību skaits, kas vistiešāk saistīts ar “Keyless Go” sistēmas pieejamību. Kopumā pirmajos trīs mēnešos vairāk nekā pusei jeb 55% nozagto spēkratu, par kuriem pieteiktas atlīdzības, vecums ir līdz pieciem gadiem, 29% gadījumos tie ir seši līdz desmit gadi, savukārt vecākais zagtais automobils ražots 1998.gadā.

“Neapšaubāmi, šī sistēma autovadītājiem ir ļoti ērta, taču ērta tā ir arī autozagļiem. Lai pasargātu savu automobili, ir jāpadomā arī par kādu papildu drošības elementu. Aicinām auto īpašniekus būt piesardzīgākiem un atbildīgākiem, lai pēcāk nenāktos saskarties ar neparedzētiem un lieliem zaudējumiem,” uzsver BALTA Atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Valsts policijas dati liecina, ka pirmajā ceturksnī nozagti 292 transportlīdzlīdzekļi, no kuriem tikai mazāk par trešdaļu izdevies atgūt. Visvairāk zagto auto vidū ir BMW un Volkswagen.

“Keyless Go” ir vispārējs apzīmējums sistēmai, kas autovadītājam ļauj ērti iekļūt automašīnas salonā un iedarbināt motoru ar automašīnas panelī integrētu “Start&Stop” pogu, neizņemot automašīnas aizdedzes atslēgas un/vai signalizācijas pultis no savas kabatas vai somas.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 20.aprīlis 2017 9:55
1 1 Atbildēt

Visu var nozagt, ja grib. Pat TESLU.

www.youtube.com/watch?v=uO8mUOWZeAs

viss,kas vajadzīgs - stulbs Teslas īpašnieks, kurš gribēs savā smārtfonā, publiskajā WI-FI zonā lejupielādēt kaut kādu aplikāciju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti