Jaunajām automašīnām tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem (papildināts 10.00) 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.maijs 2017 8:02

Jaunajām automašīnām līdz četru gadu vecumam tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem, paredz Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Šie likuma grozījumi sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Grozījumi paredz, ka Latvijā un ārvalstīs iepriekš nereģistrētam vieglajam automobilim un piekabei ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc reģistrācijas Latvijā. Otrā tehniskā apskate būs jāveic ne vēlāk kā divus gadus pēc pirmreizējās apskates. Savukārt, sasniedzot četru gadu vecumu, turpmākās tehniskās apskates šādām automašīnām būs jāveic katru gadu.

Līdz šim likums noteica, ka iepriekš nereģistrētai automašīnai pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Turpmākās tehniskās apskates automašīnām bija jāveic katru gadu.

Vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu Saeimai bija iesnieguši kolektīvo iesniegumu "Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados", lūdzot pagarināt termiņu automašīnu tehniskās apskates veikšanai līdz reizei divos gados kā tas ir, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nobraukums 25.maijs 2017 11:14
4 1 Atbildēt

Vajadzēja jau nu uzlikt kautkādu nobraukuma ierobežojumu. Jo ir organizācijas, kuru auto nobrauc krietni virs 100 tkm. gadā.

viencexperc 25.maijs 2017 9:34
1 0 Atbildēt

Nekam nederīgs likums. Lai 10 cilvēki ieekonomētu 18 eiro, tagad 100 idiņi lems.

Veceņu marasms.

kalns 26.maijs 2017 19:11
1 0 Atbildēt

Pēc ilgām un diktām mocībām kalns dzemdēja peli! Loģisks lēmums būtu ja likums paredzētu ka vieglajai automašīnai jāiziet tehniskā apskate apskate katru gadu ja tās noskrējiens no iepriekšējās apskates ir ,piemēram, 20 tūkstoši( varētu būt arī cits cipars, nu teiksim 50 tūkstoši km.) Ļoti liela daļa vieglo auto nobrauc 5 - 10 tūkstoši gadā un tas nav tas noskrējiens, kura laikā notiek kaut kas būtisks kas ietekmē satiksmes drošību.Kārtējo reizi mūsu simts gudrie pierādīja ka ir "GUDRI".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti