Aizsardzības ministrija vienam no bijušajiem prezidentiem nomās jaunu luksus automašīnu 20

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 20.augusts 2017 7:58

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis iepirkumu par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu kādam no bijušajiem Valsts prezidentiem, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Automašīnas noma paredzēta Militārās policijas bijušā Valsts prezidenta apsardzes funkciju nodrošināšanai. Automašīnu ar operatīvā transportlīdzekļa statusu nomās uz piecu gadu termiņu.

AM skaidroja, ka esošo auto tehnisko traucējumu novēršanai, kas radušies ekspluatācijas rezultātā, ir nepieciešami regulāri, ilgstoši un dārgi atsevišķu mezglu un agregātu remonti vai nomaiņa, tādēļ šādu auto uzturēšanai ir nepieciešams lielāks finansiālais ieguldījums.

Jauna automašīna tiks nomāta, jo pilna servisa nomas līgums ietver arī tehnisko apkopi un remontdarbus, kā arī apdrošināšanas polises, tādēļ auto ir izdevīgāk nomāt, nevis iegādāties un vēl atsevišķi maksāt par remontdarbiem un apkopi.

Drošības apsvēruma dēļ un kamēr iepirkums nav noslēdzies AM neatklāja, kuram bijušajam prezidentam auto paredzēts.

Tāpat šobrīd netiek sniegta precīza informācija par finansējumu, lai neradītu iespēju potenciālajiem pretendentiem pielāgot savu piedāvājumu AM plānotajam finansējuma apmēram.

Latvijas normatīvie akti paredz, ka atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts ikmēneša pensiju 85% apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma un lietošanā vienu automašīnu. Ja personai tiek piešķirta apsardze, automašīnu un autovadītāja pakalpojumus nodrošina AM.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
14.00 20.augusts 2017 13:56
32 0 Atbildēt

Tieši to es gribēju sacīt - es braucu ar 15 gadu vecu golfu, braucu diezgan daudz (20-25 tk gadā), izmaksas nav lielas un mašīna na nolaista, kaut gan braukt iznāk pārsvarā pa sliktu asfaltu un laukiem. Kas tas ir par fenomenu, ka ĻOTI dārgas, luksusa un vispāratzītu pasaiules zīmolu automašīnas ir tik neizturīgas? Tad varbūt prezidentiem jāpāriet uz Golf? Un ja turpinām filozofiju, tad - prezidents (arī bijušais), tqču ir parasts mirstīgs cilvēks. Kādēļ viņam nepieciešamas tādas ekstras, kad lielais vairums valsts cilvēku dzīvo trūcīgi? Varbūt Vējonis varētu ierosināt (un palīdzēt dabūt cauri likumu), ka bijušie prezidenti atsakās no tādām ekstrām? Uz LV 100-gadi, piemēram.

viencexperc 20.augusts 2017 8:42
19 0 Atbildēt

Ja izdevīgāk ir nomāt, nekā pirkt, tad iznomātāju kantoris nobankrotēs...

Zemesgramata 20.augusts 2017 9:36
12 0 Atbildēt

Vaira,kura gan cita?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti