LTAB aicina autoīpašniekus pirms transportlīdzekļa iegādes pārbaudīt tā negadījumu vēsturi 1

 

Foto: ilustratīvs attēls

LTAB | 21.augusts 2017 13:14

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk - LTAB) aicina autoīpašniekus izmantot biroja piedāvātos datu apstrādes pakalpojumus lapā www.ltab.lv, kuri ļauj iegūt informāciju par sava esošā vai potenciālā spēkrata negadījumu vēsturi, noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem un citu svarīgu informāciju.

“Bieži dzirdam par situācijām, kad iegādājoties transportlīdzekli, tā pārdevējs nelabprāt sniedz informāciju par patieso spēkrata stāvokli, apgalvojot, ka tam nav bijuši bojājumi. Tāpat gadās situācijas, kad autovadītājs neziņo par iekļūšanu CSNg, īpaši gadījumos, ja brauc ar uzņēmuma transportlīdzekli, tādējādi cenšoties izvairīties no atbildības par nodarītajiem zaudējumiem,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Datus var iegūt par reģistrētajiem (kopš 1997.gada) OCTA gadījumiem, kas notikuši gan Latvijas teritorijā, gan ārvalstīs, par periodu, kad transportlīdzeklis ir reģistrēts Latvijā. “Gadījumā, ja konkrētais spēkrats ir negadījumā cietusī puse, datu pasūtītājs iegūs informāciju arī par atlīdzības izmaksas lielumu, pēc kā būs iespējams novērtēt avārijas un tās rezultātā nodarīto zaudējumu apmēru,” skaidro J.Abāšins. Lai iegūtu vēlamo informāciju par spēkrata negadījumu vēsturi, autoīpašniekam nepieciešams zināt transportlīdzekļa un reģistrācijas apliecības numurus.

LTAB mājas lapā pieejama arī detalizēta informācija par konkrētā īpašnieka OCTA polisēm un visiem apdrošināšanas gadījumiem, kas reģistrēti LTAB. Tāpat autoīpašnieki var uzzināt, kurās valstīs derīga standarta OCTA polise, bet kurās nepieciešama Zaļās Kartes iegāde. Savukārt, ja noticis satiksmes negadījums, LTAB lapā iespējams gan atrast padomus saskaņotā paziņojuma aizpildīšanai, uzzināt negadījumā iesaistīto spēkratu apdrošinātāju un citu informāciju. Autoīpašnieku ērtībai, LTAB savā mājas lapā piedāvā arī citus pakalpojumus, piemēram, iespēju iesniegt sūdzības par apdrošinātāju pieņemto lēmumu pamatotību.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jonj 21.augusts 2017 14:29
8 2 Atbildēt

Naudas mazs, vēl vajag noslaukt?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti