Latvijā sākas jaunā AirDog drona tirdzniecība 4

 

Foto: Publicitātes attēls

17.oktobris 2017 13:25

No šodienas Lattelecom uzsāk pašmāju uzņēmuma AirDog jaunākā bezpilota lidaparāta ADII jeb AirDog 2 tirdzniecību.

Līdz 29. oktobrim iepriekšpārdošanā un arī pēc preču nonākšanas veikalā jaunāko latviešu radīto drona modeli Baltijas tirgū varēs iegādāties tikai interneta veikalā lattelecomveikals.lv.

Turpinot attīstīt Latvijā radīto dronu, kas pirms vairākiem gadiem radīja apvērsumu ekstrēmo sporta veidu filmēšanā no gaisa, AirDog izveidojis tehnoloģiski vēl spēcīgāku lidojošo kameru – ADII. Jaunajā modelī ieviesti vairāki uzlabojumi, lai piedāvātu pasaulē labāko dronu bezceļu riteņbraukšanas, slēpošanas, motociklu ekspedīciju un citu aktīvās atpūtas piedzīvojumu iemūžināšanai.

Jaunajā dronā iestrādāta 3D lidojuma ceļa noteikšanas funkcija, kas ļauj noteikt tā virzīšanās trajektoriju un tādejādi iepriekš paredzēt, no kādiem šķēršļiem lidaparātam būs jāizvairās. Ir uzlabots akumulatora darbības ilgums, un piedāvājumā ir video režīms, kas ļauj filmēt ne tikai darbību, bet arī gleznainus apkārtnes skatus. Tāpat kā pirmais AirDog drons, arī ADII ir pilotējams ar vadības aproci, kas lietotājam filmēšanas laikā nodrošina neierobežotas iespējas pilnīgai kustību brīvībai gan aktivitātēs uz sauszemes, gan ūdenī. Kā norāda tā ražotāji, šobrīd ADII dronam tirgū analogu konkurentu nav.

“AirDog bezpilota lidaparāti ir viens no Latvijas start-up uzņēmumu lielākajiem veiksmes stāstiem. Sadarbība ar jaunuzņēmumiem un to atbalsts ir arī viena no Lattelecom prioritātēm, tāpēc ir prieks uzsākt šāda unikāla produkta tirdzniecību visā Baltijā,” saka Pāvels Degtjarevs, Lattelecom tehnikas līnijas vadītājs.

AirDog jaunā drona ADII pārdošanas cena Baltijā ir 1548 EUR. Veicot tā iegādi interneta veikalā lattelecomveikals.lv vai Lattelecom tirdzniecības vietās, pircējiem ir iespēja noformēt dalīto maksājumu līdz pat trīs gadu periodam. Iepriekšpārdošanā pasūtītos bezpilota lidaparātus pirmie klienti saņems jau no 30. oktobra.

Bezpilota lidaparātu ADII izstrādājis SIA AirDog, kas pilnībā pieder ASV reģistrētajam AirDog Inc. Pēc ļoti veiksmīgi īstenotās pirmās Kickstarter kampaņas 2014. gadā, uzņēmums sevi pieteica ar vienu no pasaulē pirmajiem komerciālajiem droniem, kas darbojas ar automātiskās sekošanas funkciju. Arī jaunākā modeļa attīstīšanai atbalsts saņemts pūļa finansējuma vietnē Kickstarter, šovasar piesaistot 300 000 ASV dolāru.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 17.oktobris 2017 19:59
7 1 Atbildēt

Mani nepārsteidz cena.

Ja tas tiktu taisīts Lietuvā, vai Igaunijā, tas maksātu 700 EUR.

Bet mums tā ir. Algas zemākas, bet vipendrons lielāks.

Lietuvieši uzliktu cenu mazāku, bet tirgotu vairāk, attīstītos, bet pie mums visi grib vienā dienā palikt miljonāri, bet tad apdiršas un brauc uz Īriju.Pirms tam vēl pasakot - "valdība stulba", "nodokļi lieli".

Guntars 18.oktobris 2017 10:52
1 1 Atbildēt

Svādi gan kā tad ir gadijies ka ķīnā ražotie DJI droni maksā tāpat vai arī dārgāk.

viencexperc 17.oktobris 2017 20:05
1 0 Atbildēt

Gribēju uzlikt skrīnšotus no ikea.lt un ikea.lv. Bet Latvijas ikea interneta adresē nav preču.

Tur būtu labi redzams, kā pat vienādā veikalā cenas atšķiras pat par 5-10 procentiem. Protams, ka Latvijā dārgāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti