Abāšins: OCTA adrošināšanas cenu griesti vēl nav sasniegti 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.oktobris 2017 15:11

Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas cenu griesti Latvijā vēl nav sasniegti, taču straujam cenu turpmākam kāpumam nav pamata, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Viņš skaidroja, ka līdzšinējā OCTA cenu kāpuma iemesi ir bijuši vairāki - gan likuma izmaiņas, gan inflācija, īpaši strauji augušas autoservisu cenas. Taču salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm OCTA cenas Latvijā ir lētākas.

Jautāts, kas ar OCTA polišu cenām notiks nākamgad, Abāšins sacīja, ka cenu griesti vēl nav sasniegti, taču straujam cenu kāpumam nav pamata.

Tāpat LTAB vadītājs uzsvēra, ka "apdrošināšana nav vientuļa sala". "Cenas pieaug visās nozarēs, kas nozīmē, ka mēs kā cilvēki paliekam dārgāki, tuvojoties Eiropas līmenim. Tādējādi spiediens uz apdrošināšanas polišu cenām turpināsies," sacīja Abāšins.

Jau vēstīts, ka 2017.gada pirmajā pusgadā OCTA cena, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, Latvijā fiziskajām un juridiskajām personām, pēc LTAB datiem, kopumā ir pieaugusi vidēji par 17%. Cenas kāpums ir saistīs gan ar medicīnas pakalpojumu sadārdzināšanos, jo tika paaugstināti tarifi starp Nacionālā Veselības dienesta un ārstniecības iestādēm par valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, kas viennozīmīgi ietekmēs vidējās atlīdzības pieaugumu, gan iemaksām Garantijas fondā, kas jāveic apdrošinātājiem, kā arī citiem faktoriem.

Tāpat ziņots, ka Konkurences padome (KP) ir sākusi pētīt OCTA cenu pieauguma atbilstību godīgas konkurences principiem. KP uzmanību ir piesaistījušas izmaiņas OCTA cenās, tāpēc iestāde ir sākusi uzraudzību, lai varētu pilnvērtīgi iepazīties ar situācijas apstākļiem un izvērtētu notikušo izmaiņu atbilstību godīgas konkurences principiem

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
volvikis 20.oktobris 2017 20:34
10 0 Atbildēt

Tā ir vienpusēji negodīga rīcība pret tiem, kuri NAV izraisījuši avārijas vairāku gadu garumā. Apdrošināšanas kompānijas raud, ka avāriju skaits palielinās un tādējādi palielinās atlīdzību izmaksas. Tak pie velna, paaugstiniet divkārt un pieckārt OCTA cenas tiem, kuri izraisa avārijas! Kāpēc man ir jālāpa kompāniju caurumi tik to pārgalvīgo idiotu dēļ uz ceļiem??? Tagad sanāk, ka mēs maksāsim vairākkārt tik par to, ka braucam godīgi un droši...

Rexx 21.oktobris 2017 15:59
4 3 Atbildēt

OCTA " sit" nevis godīgos vai negodīgas autovadītājus, bet gan AUTO ĪPAŠNIEKUS!!!!.

Man te jautājums - vai ir kāda statistika attiecībā uz to, kāda ir OCTa " vainīgo" īpašnieku vadītāju" attiecība pret "lietotāju, kas nav attiecīgā TL īpašnieks.

komercplāns 23.oktobris 2017 15:48
3 1 Atbildēt

Pilnīgi pareiza rīcība no apdrošinātāju puses.Augsta,nesamaksājama OCTA-mazāk mašīnu uz ceļiem,un mazāk arī negadījumu.Un-mazāk jāatlīdzina.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti