“Latvijas Gada auto testa dienā Molā” piedalījās 22 jaunākie auto (+ foto) 2

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 22.oktobris 2017 9:38

Par spīti rudenīgajam lietum, sestdien, 14. oktobrī tika plaši apmeklēts vienīgais “Latvijas Gada auto” pasākums, kurā visi interesenti varēja iejusties konkursa žūrijas lomā un veikt testa braucienus ar jaunākajiem automobiļiem Latvijā, tostarp divi absolūti jaunumi – apvidus auto “Jeep Compass” un “Jaguar E-Pace”, kuri savu Latvijas pirmizrādi piedzīvoja tieši šajā pasākumā.

Atšķirībā no auto izstādēm ierastā formātā, “Latvijas Gada auto testa dienā Molā” ikvienam ar autovadītāja apliecību tiek piedāvāta iespēja doties testa braucienos, piesakoties konkrētā laikā pie katras automašīnas pārstāvja. Pasākuma apmeklētāju interese par šiem braucieniem bija ļoti liela, turklāt visiem dalībniekiem bija īpašie cenu piedāvājumi auto iegādei un, vai akcijas cenas autoservisam. Tiesa gan sporta auto “Lexus LC500” ar V8, 5L, 477 Zs un 120 000 EUR cenu nebija pieejams testa braucieniem, bet izpelnījās lielu popularitāti, kā apmeklētāju pašbilžu objekts.

“Latvijas Gada auto testa diena Molā” ir daļa no konkursa “Latvijas Gada auto 2018”, tad pasākuma apmeklētāji varēja iepazīties ar šī gada konkursa dalībniekiem un pretendentiem uz prestižo titulu, kā Alfa Romeo Stelvio, BMW 5. sēriju, Citroën C3, Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Jeep Compass, Land Rover Discovery, Mazda CX-5, Nissan Micra, Renault Koleos, Toyota C-HR, Volkswagen Arteon, Volkswagen Golf 7 un Volvo XC60. Testa braucieniem bija pieejami arī citi aktuālie auto modeļi, kā “Latvijas Gada auto 2017” titula ieguvējs Škoda Kodiaq, Škoda Superb Sportline, Honda CR-V, Hyundai i30 wagon, šogad atjauninātais Nissan Qashqai, un Toyota RAV4 Hybrid. “Latvijas Gada auto” galvenajā teltī bija apskatāms jaunais “Jaguar E-Pace” apvidus automobilis, kas Latvijā piestājis vien uz īsu brīdi un pie pircējiem nonāks tikai nākamā gada sākumā.

“Atsauksmes par jaunajiem automobiļiem cilvēki pārsvarā uzzina no auto žurnālistu apskatiem un konkursa “Latvijas Gada auto” žūrijas atsauksmēm, taču ar tik daudz jaunajiem automobiļiem, cik ir pieejami “Latvijas Gada auto testa dienā” ir izbraucis vien retais. Tās sajūtas, kad mēs automobili ieraugām no ārpuses, mēdz būt ļoti atšķirīgas no tām, kas mūs pārņem, kad tajā iesēžamies un izbraucam,” stāsta konkursa “Latvijas Gada auto” organizators Māris Ozoliņš: “Potenciālajiem jaunu auto pircējiem piedāvājam iegūt priekš sevis objektīvus iespaidus gan par autobūves jaunumiem un salīdzināt tos ar žūrijas un autožurnālistu atsauksmēm. Priecājamies par pasākuma apmeklētāju atsaucību, kam netraucēja pat brīžiem stiprais lietus un ceram Jūs satikt arī nākošā gada 13. oktobrī (sestdienā), kad notiks jau ceturtā “Latvijas gada auto testa diena Molā”.

Runājot par automobiļiem, obligāti jāpatur prātā, cik svarīga satiksmē ir drošība. Ik stundu pasākuma galvenajā teltī notika bezmaksas izglītojošas lekcijas, kur “Drošas braukšanas skolas” instruktori pievērsa īpašu uzmanību biežākajām kļūdām Latvijas ceļu satiksmē un ik pusstundu stāstīja, kā pareizi lietot bērnu sēdeklīšus. To, kas notiek ar nepiesprādzētu bērna manekenu, bremzējot pat 30 km/h lielā ātrumā, varēja pārliecināties praktiski stāvlaukumā aiz pasākuma galvenās telts. Paraugdemonstrējumus par drošības jostu efektivitāti rādīja CSDD stendā, kur rotējošajā automobilī ikviens sajuta tās baisās sajūtas, kad automobilis negadījumā piedzīvo apgāšanos uz jumta.

Ar “Latvijas Gada auto testu dienu” ir iezīmējies “Latvijas Gada auto 2018” pretendentu klāsts, un pavisam drīz, 3. novembrī konkursa žūrija sāks pamatīgu automobiļu vērtēšanu, lai noteiktu to, kurš iegūs prestižo “Latvijas gada auto 2018” titulu, un kā tiks sadalītas balvas speciālajās nominācijās. Taču sestdien sastopamais automobiļu klāsts vēl nav galīgais “Latvijas Gada auto 2018” pretendentu loks, jo dalībnieku pieteikšana konkursam notiek līdz pat 2. novembrim. Titula ieguvējs tiks noskaidrots 1. decembrī un svinīgo apbalvošanas ceremoniju plkst. 20:00 varēs vērot visi interesenti TV un interneta tiešraidē portālos Delfi, iAuto.lv un Tvnet.

No 2. novembra varēs balsot par “Latvijas Gada auto Tautas simpātiju 2018” internetā portālā iAuto.lv un klātienē t/c Mols. Iepriekšējā gada tautas balsojumā tika saņemtas vairāk kā 30 000 balsu un uzvarēja “Volvo S90 / V90”.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, Auto ziņas, garaza.lv, Dieviete, dzivoklis.lv. Atbalsta: t/c Mols, Viesnīca „Avalon Hotel”, LAMB, Intergaz, Venden, V4 motors

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris... 25.oktobris 2017 19:14
2 0 Atbildēt

Izbrīnīja Volvo XC60, ar vājāko skaņas izolāciju (nav izolētas arkas),

vēl izbraucu ar Renault Koleos, VW golf7, Škoda Kodiaq, izbrīnīja arī Mazda CX-5 tieši ar labu skaņas izolāciju, bet tai bija paka-dubultie stikli, diemžēl sēdekļi ir tik pat mazi kā tas bija Opel Mokka'i, pēc būtības cilvēkiem zem 1.70.

Koleos kustās plastmasa, kad nolaid stiklu, var just arī pieliekot roku klāt, bet tas ļoti labi arī redzams tā pat.

P.S. Paldies par pasākumu.

viencexperc 23.oktobris 2017 22:40
1 1 Atbildēt

Šogad nebalsošu, jo nav par ko.

Ja nu vienīgi, par jeep compass, bet tādu nepirktu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti