Tuvojas “Latvijas Gada auto 2018” paziņošana – žūrija “Lielajā testa braucienā” vērtē 20 pretendentus (+ video) 3

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Gada Auto | 3.novembris 2017 14:00

No 2. līdz 5. novembrim Lilastes apkaimē biežāk nekā parasti būs iespējams sastapt jaunākos auto modeļus Latvijā, jo sākusies konkursa “Latvijas Gada auto 2018” noslēguma fāze “Lielais testa brauciens”, kas notiek viesnīcā “Porto Resort”.

Tā laikā konkursa žūrija vērtē visus 20 šogad konkursam pieteiktos automobiļus, lai noteiktu galvenā titula ieguvēju un uzvarētājus citās nominācijās.

Šogad pretendentu klāstā liela automobiļu dažādība, katrs ar saviem argumentiem, kādēļ tas būtu pelnījis kļūt par “Latvijas Gada auto 2018”. Puse no konkursam pieteiktajiem automobiļiem pārstāv apvidus auto segmentu. Nav jau nekāds brīnums, jo pircēji šos automobiļus arvien vairāk pieprasa. Tie ir “Jeep Compass”, “Nissan Qashqai”, “Volvo XC60”, “Land Rover Discovery”, “Mazda CX-5”, “Renault Koleos”, “Audi Q5”, “Alfa Romeo Stelvio”, “Peugeot 5008” un “Škoda Karoq”. Konkursā ir arī sava Latvijas pirmizrāde, pirmo reizi varam redzēt un novērtē “KIA Stonic”.

Spraiga kompānija arī kompaktajā un mazajā klasē, kur sastopams bagātīgs aprīkojums un mūsdienīgas tehnoloģijas, gan arī azartiska vadāmība un teicams komforts. Konkursā kompaktklases pretendenti ir “Honda Civic”, “Hyundai i30”, “Volkswagen Golf PA07” un “Peugeot 308”, savukārt mazo klasi pārstāv “Nissan Micra”, “Citroën C3” un “Ford Fiesta”. Konkursa dalībnieku vidū ir arī divi izteiksmīgi limuzīni “BMW 5. sērija” un “Volkswagen Arteon”.

Automobiļu raksturs atšķiras pat viena modeļa ietvaros – ar citu dzinēju un pārnesumkārbu auto iegūst pavisam citas īpašības. Tādēļ žūrijai priekšā nopietns darbs, lai izvērtētu katru niansi, kas var būt izšķiroša gala balsojumā. Papildus “Latvijas Gada auto 2018” titulam žūrija balsojumā noteiks uzvarētājus arī nominācijās “Latvijas Apvidus auto 2018”, “Latvijas Premium auto 2018”, “Latvijas Ģimenes auto 2018”, “Latvijas Skaistākais auto 2018”, “Latvijas Sportiskākais auto 2018”, “Gada modernizācija 2018”, kā arī nominācijā “Tautas simpātija”, kurā uzvarētāju varēs noteikt ikviens, no 7. novembra balsojot interneta portālā “iAuto.lv” un klātienē tirdzniecības centrā “Mols”.
Uzvarētāju paziņošana notiks šī gada 1. decembrī īpašā apbalvošanas ceremonijā viesnīcā “Avalon Hotel”, kuri tiešraidē plkst. 20:00 būs iespējams sekot līdzi.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, jauniauto.lv, Auto ziņas, garaza.lv, dzivoklis.lv, Dieviete.lv. Atbalsta: t/c Mols, viesnīca „Porto Resort”, LAMB, V4 motors.

Foto: Latvijas Gada Auto

Foto: Latvijas Gada Auto

Latvijas pirmizrāde “KIA Stonic”

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 3.novembris 2017 19:53
1 1 Atbildēt

6 bildēs bmw,ehh Māri,tur pat dakteris Bērziņš nevar palīdzēt.

Redaktors 4.novembris 2017 2:21
1 0 Atbildēt

Jā, KIA vismaz 10, ko nu ....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti