Latvijas apdrošināšanas kompāniju peļņa deviņos mēnešos bija 13,05 miljoni eiro 9

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 20.decembris 2017 15:45

Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad deviņos mēnešos strādājušas ar peļņu 13,05 miljonu eiro apmērā, kas ir 8,5 reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad apdrošinātāju kopējo peļņu būtiski ietekmēja darījums, kurā risku apdrošinātājs "Balcia Insurance" pārdeva "BTA Baltic Insurance Company" akciju kontrolpaketi, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

Tostarp riska apdrošināšanas kompānijas 2017.gada deviņos mēnešos strādājušas ar peļņu 11,783 miljonu eiro apmērā, kas ir 9,2 reizes mazāk nekā 2016.gada deviņos mēnešos, bet dzīvības apdrošinātāji guvuši peļņu 1,266 miljonu eiro apmērā, kas ir kritums par 48,5%.

Pēc komisijas datiem, risku apdrošināšanas sabiedrībām apdrošināšana šogad deviņos mēnešos nesusi peļņu 9,905 miljonu eiro apmērā pretstatā 981,2 tūkstošu eiro peļņai gadu iepriekš. Savukārt dzīvības apdrošināšanas sabiedrības no apdrošināšanas šogad deviņos mēnešos cietušas zaudējumus 1,964 miljonu eiro apmērā pretstatā 2,944 miljonu eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte aģentūrai LETA sacīja, ka kombinētais rādītājs, kas raksturo risku apdrošināšanas sabiedrību pelnītspēju, gada laikā uzlabojies, proti, no 100,8% 2016.gada septembra beigās līdz 96,2% šogad septembra beigās. Samazinājās gan administratīvie izdevumi - par 15,6%, gan piekritušās atlīdzību prasības - par 3%.

2016.gada deviņos mēnešos Latvijas apdrošināšanas kompāniju kopējā peļņa bija 111,219 miljoni eiro, tajā skaita risku apdrošinātāju peļņa bija 108,762 miljoni eiro, bet dzīvības apdrošinātāju peļņa bija 2,457 miljoni eiro.

Latvijā septembra beigās bija piecas risku apdrošināšanas sabiedrības un divas dzīvības apdrošināšanas kompānijas, kā arī darbojās septiņas ārvalstu risku apdrošinātāju filiāles un četras ārvalstu dzīvības apdrošinātāju filiāles.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
REXX 20.decembris 2017 22:19
10 1 Atbildēt

īstie īdētāji jau nu ir paši apdrošinātāji- "vai vai octa nes zaudējumus, tāpēc jāpaceļ cena". Parastajā, ne valsts likumiski garantētajā, biznesā mēdz būt tā, ka kādu vajadzīgu, bet nepelnošu nozari piesilda no citām, bet te jau stipri izskatās- "kā var neņemt, ja var paņemt"

WONDERWHY 21.decembris 2017 8:55
7 0 Atbildēt

Apdrošināšanas kompānijas nesaprot kas ir zaudējumi. Zaudējumi ir tad kad tu ne centa nenopelni. Bet šiem 13 miljoni ķešā. To sauc par peļņu, draudziņi mīļie.

Aaa 21.decembris 2017 20:34
2 0 Atbildēt

Apdrošinātājiem zaudējumi=neiegūtā plānotā peļņa, un nevajag stāstīt, ka viņi strādā ar īstiem zaudējumiem, joka neviens uzņēmējs ar šāda veida labdarību nenodarbojās, viss slēpjas iekš mūsu valsts nespējassekot līdz konkurencei, jo ir pieļauta visu apdrošināšanas kompāniju nonākšana viena īpašnieka rokās

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti