Par braukšanu reibumā atvaļināts ugunsdzēsējs par darbu policijā saņem naudas balvu 9

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 28.decembris 2017 10:08

Par braukšanu reibumā atvaļināts ugunsdzēsējs par darbu policijā saņēmis no pašvaldības naudas balvu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsējs-glābējs un Olaines novada Pašvaldības policijas inspektors Raimonds Bētiņš, kurš gada sākumā pieķerts, braucam pie automašīnas stūres stiprā alkohola reibumā, no VUGD ir atvaļināts. Taču policijā darbu turpina, turklāt no pašvaldības saņēmis naudas balvu, noskaidroja aģentūra LETA.

Anonimizēts tiesas spriedums liecina, ka VUGD un policijas darbinieks 28.februārī vadīja automašīnu "Volvo S80", būdams vairāk nekā trīs promiļu reibumā. Vīrietis aizturēts Rīgā, Čaka ielā. Viņš tiesas sēdē savu vainu pārkāpuma izdarīšanā atzina, paskaidroja, ka izdarītajam nav nekāda attaisnojuma. Bētiņš, pirms sēdies pie transportlīdzekļa stūres, bija sastrīdējies ar vecākiem, aizgājis no mājām un braucis ar automašīnu.

Izskatot VUGD un policijas darbinieka pārkāpumu, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa lēma sodīt viņu ar administratīvo arestu uz desmit diennaktīm, 1200 eiro naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Pēc tiesas lēmuma Bētiņš no dienesta VUGD atvaļināts. Dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Agrita Vītola aģentūrai LETA skaidroja, ka viņam piemērots disciplinārsods - atvaļināšana no dienesta - par VUGD ētikas kodeksa pārkāpumu saistībā ar automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Bētiņš ar atlaišanu apmierināts nebija un VUGD priekšnieka rīkojumu apstrīdēja Iekšlietu ministrijā (IeM), taču arī valsts sekretāra pienākumu izpildītājs VUGD rīkojumu atstāja negrozītu, tāpēc ugunsdzēsējs vērsās Administratīvajā rajona tiesā.

Anonimizēts tiesas spriedums liecina, ka IeM ieskatā ugunsdzēsējs-glābējs izdarījis vēl vienu ētisku pārkāpumu, proti, Bētiņš pēc tam, kad tika aizturēts Rīgā, būdams alkohola reibumā, policijas darbiniekiem papildus transportlīdzekļa vadītāja apliecībai uzrādīja arī VUGD amatpersonas apliecību un Olaines pašvaldības policista apliecību.

Izskatot iesaistīto pušu paskaidrojumus, decembrī tiesa lēma, ka IeM lēmums par atvaļināšanu no dienesta jāatstāj spēkā. Administratīvās rajona tiesas tiesneša palīdze Ilze Butkus aģentūru LETA informēja, ka apelācijas sūdzība tiesā pašlaik nav saņemta, taču tiesas lēmumu vēl ir iespējams pārsūdzēt.

Atvaļinātā VUGD amatpersona turpina darbu Olaines novada Pašvaldības policijā, un pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka decembrī Bētiņam izmaksāšanai aprēķinātā alga bija 1044 eiro, tai skaitā atvaļinājuma pabalsts 194 eiro apmērā un, līdzīgi kā pārējiem pašvaldības darbiniekiem, 252 eiro naudas balva.

Olaines novada Pašvaldības policijas priekšnieks Ervīns Siliņš aģentūrai LETA apgalvoja, ka nav zinājis par darbinieka administratīvo sodāmību, taču tagad par notikušo ir ierosināta dienesta pārbaude.

"Viņš nebūt nav tas sliktākais darbinieks, arī darba rādītāji un novērtēšanas rezultāti bija labi," Bētiņu raksturoja policijas priekšnieks, skaidrojot, ka inspektors policijā strādā jau ilgāku laiku, un līdz šim pārkāpumi nav konstatēti.

Bētiņa atbilstību amatam vērtēs dome, jo policijas ētikas kodeksā norādīts, ka policijas darbinieks nedrīkst diskreditēt darba vietu ne darba laikā, ne ārpus tā.

Gan Siliņš, gan Bētiņš pašlaik ir atvaļinājumā, tāpēc ar pašu inspektoru policijas priekšnieks par atklāto pārkāpumu runājis nav.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
hmm 28.decembris 2017 10:36
8 8 Atbildēt

un?? cilveks parkapa likumu un sanema par to sodu, tatad vina parads sabiedribai ir atmaksats, ne? jeb kadam liekas ka vinam tagad uz muzu jabut loham, dzerajam un neveiksminiekam? dazreiz piebesi musu svetuliga pakju sabiedriba

ments 28.decembris 2017 12:52
8 1 Atbildēt

Raksta autoram ieteiktu būt precīzākam - policija (valsts policija) un pašvaldības policija ir divas pilnīgi dažādas institūcijas, no kurām pašvaldības policija atsevišķos rajonos ir gandrīz kā privāta institūcija, kas pati (tās priekšnieka personā) izdomā savu kārtību, noteikumus un pieņem darbā savus cilvēkus. Nevajag visu maisīt vienā katlā, tā nav Škoda un VW.

vadims 28.decembris 2017 18:29
6 1 Atbildēt

viņam kā mentam ir jābūt par paraugu sabiedrībā bet te sabuhājies braukā un ja nu kas uz ielas ? runa te jau par to-kā var naudas prēmiju saņemt ? mentu datu bāzē kas pazudis bij vai ? un plus te vēl tas - ja ''zaļeķel '' tad izturies cienīgi bet te ar apelācijām tiesas apbēris ... tātad tomēr sabiedrībai būtu labāk ja viņš kur gaterī turpmāk strādātu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti