OCTA pērn apdrošinātājiem radījusi zaudējumus 12,4 miljonu eiro apmērā 35

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 7.februāris 2018 13:03

Latvijas apdrošināšanas sabiedrību zaudējumi no transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas pagājušajā gadā bija 12,4 miljoni eiro, kas ir par apmēram 5% vairāk nekā 2016.gadā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

"Pat neskatoties uz iekasēto prēmiju pieaugumu un to, ka pērnajā gadā apdrošinātāji par gandrīz 10% samazinājuši savus neto darbības izdevumus, nozare joprojām turpina strādāt ar zaudējumiem, kas pērn sasnieguši 12,4 miljonus eiro," sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Viņš norādīja, ka zaudējumus nozarei rada gan inflācijas pieaugums dažādos ekonomikas segmentos, gan papildu izmaksas saistībā ar nemateriālo zaudējumu atlīdzību pieaugumu, iemaksām Garantijas fondā u.c.

Pēc LTAB datiem, 2017.gadā apdrošinātāju nopelnīto prēmiju summa OCTA apdrošināšanā pieauga par 3,7 miljoniem eiro jeb 8%, sasniedzot 49,87 miljonus eiro, savukārt izmaksāto atlīdzību apmērs palielinājās par gandrīz 5,6 miljoniem eiro jeb 13%, sasniedzot 48,45 miljonus eiro. Arī vidējās atlīdzības izmaksas lielums par apdrošināšanas gadījumu pērn, salīdzinot ar 2016.gadu, pieauga - par 6,1%, sasniedzot 994 eiro.

2016.gadā Latvijas apdrošinātāju zaudējumi no OCTA apdrošināšanas bija 11,786 miljoni eiro.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jaaanis 7.februāris 2018 13:20
12 0 Atbildēt

Bļin, vēl par maz! Octa cenas x2, bet zaudējumi pieaug!

Varbūt jāsamazina cenas tad samazināsies zaudējumi!?

jaaanis 7.februāris 2018 13:23
9 0 Atbildēt

Izlasot rakstu rodas jautājums, kuri ir tie laimīgie kuriem cena palielinājās tikai par 8% !!!!!

Kur tika "norakts" pārējais OCTA cenu pieaugums?

bumeris 7.februāris 2018 13:36
9 3 Atbildēt

Šitie šarlatāni pat nezin, kur naudu kāst. Pagājušogad es gribēju izkost ford focus. Zināju, ka fords piebremzēs pirms iebraukšanas pilsētā, tāpēc spiedu gāzi grīdā, jo pilsētas ir vienīgā vieta, kur mēs, bembisti, varam kaut ko izkost.

Bet fords turpināja plēst. Es knapi tiku viņam līdzi, tad ieraudzīju, ka šis pa bremzēm, es uzreiz izmantoju izdevību dzīt, bet šis amīšu mēsls bremzēja, jo nobijās no gājēju pārejas. Tā ir ar tiem pseido amīšiem. Tad nu es viņu izkodu pāri pārejai, bet pretī brauca mersi S klases, un ietesu viņam bamperī.

Un padomājiet - šogad, apdrošināšana octa man jāmaksā 3 reizes vairāk!!!! Par ko?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti