Desmit gadu laikā LTAB izskatījis 2479 sūdzības par OCTA apdrošinātāju pieņemtajiem lēmumiem

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.februāris 2018 10:55

Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB), laika posmā no 2008.gada 1.janvāra līdz 2017.gada 31.decembrim, saņēmis un izskatījis 2479 sūdzības par apdrošināšanas sabiedrību pieņemtajiem lēmumiem OCTA atlīdzību izmaksu lietās un rīcības atbilstību OCTA likumam. 506 gadījumos sniegts atzinums, ka apdrošināšanas sabiedrības pieņemtais lēmums ir nepamatots.

LTAB izskata visas saņemtās sūdzības par apdrošināšanas sabiedrību pieņemtajiem lēmumiem OCTA lietās un uz katru no tām sniedz atbildi un savu vērtējumu par situāciju. LTAB sūdzību izskatīšanā darbojas kā no apdrošinātājiem neatkarīga institūcija, kas pieņem lēmumus, rūpīgi izvērtējot notikumu apstākļus. Atzinumu sniegšanā tiek pieaicināti arī kompetenti eksperti. "Kaut arī OCTA likumā noteikts, ka LTAB lēmumam ir tikai rekomendējošs raksturs, vairumā gadījumu, kad apdrošinātāja lēmums atzīts par nepamatotu, apdrošinātāji LTAB viedokli ņēmuši vērā un iepriekš pieņemto lēmumu pārskatījuši," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

LTAB desmit gados iesniegto sūdzību proporcija attiecībā pret visiem apdrošināšanas gadījumiem ir aptuveni 0,70%, kāda tā bijusi arī pērn. "Proporcionāli vislielākais sūdzību skaits attiecībā pret apdrošināšanas gadījumiem bija 2010.gadā (0,84%), vismazākais – 2008.gadā (0,57%) un 2016.gadā (0,58%). Saņemto sūdzību skaits par apdrošinātāju jau pieņemtajiem lēmumiem un zemais nepamatoto lēmumu īpatsvars norāda uz OCTA sistēmas kvalitāti, pieņemot lēmumus par zaudējumu atlīdzināšanu ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs.

2017.gada 12 mēnešos LTAB kopā saņemtas 265 sūdzības. 89 gadījumos sniegts atzinums, ka apdrošināšanas sabiedrības lēmums ir pamatots, 45 gadījumos - ka lēmums ir nepamatots, bet 91 gadījumā sūdzības iesniedzējiem sniegts skaidrojums rakstiskas atbildes veidā.

Sūdzību izskatīšana un LTAB vērtējuma sniegšana ir bezmaksas, turklāt kopš 2013.gada sūdzību iespējams iesniegt elektroniskā veidā, aizpildot veidlapu www.ltab.lv mājas lapā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti