Sievietes aizvadītajā gadā deva priekšroku Volvo un Volkswagen, vīrieši – BMW markas automašīnām 1

 

Foto: iAuto.lv

AS Privatbank | 8.marts 2018 10:20

2017.gadā PrivatBank auto līzingā sievietes visbiežāk izvēlējušās Volvo un Volkswagen markas automašīnas, aiz sevis atstājot BMW, bet vīrieši BMW markas spēkratus. Savukārt juridisko personu segmentā pirmajā pusgadā izteikti dominē Volkswagen markas automašīnas, liecina PrivatBank līzinga 2017.gada rezultāti.

Sievietēm Volvo marka ir īpaši populāra gan vecumā no 26 līdz 35 gadiem, gan no 36 līdz 45 gadiem. Savukārt no 46 līdz 55 gadiem izteiktāks līderis ir Volkswagen. Interesanti, ka gan vīriešiem, gan sievietēm pieprasītākā automobiļu marka vecuma grupās no 36 līdz 55 gadiem ir Volvo, savukārt BMW ir izteikts līderis gan sievietēm, gan vīriešiem vecumā no 26 līdz 35 gadiem.

Sievietēm no 36 līdz 55 gadiem izteiktāks līderis ir Volvo

Savukārt Volkswagen marka populāra ir gan vecumā gan no 18 līdz 25 gadiem, gan arī no 56 līdz 65 gadiem.

Kopumā, pērkot automašīnas līzingā, sievietēm trīs populārākās automobiļu markas ir Volvo, Volkswagen, un BMW. Savukārt vīriešu TOP 3 no sieviešu gaumes atšķiras ar vienu marku – Audi, kas ieņem trešo vietu aiz BMW un Volvo. Interesanti, ka vecāka gada gājuma vīriešiem no 46 līdz 70 gadiem, kā iecienītākā auto marka izteikti dominē Mercedes (gandrīz 30%), bet trešā populārākā auto marka ir SAAB, kas neparādās vadošajā piecniekā nevienā citā vecuma grupā.

Populārākās automobiļu markas sievietēm (TOP 5)

1. Volvo 17%

2. VW 17%

3. BMW 12%

4. AUDI 7%

5. Mercedes 5%

Analizējot piecas vadošās auto markas, var secināt, ka gaumes sievietēm un vīriešiem ir līdzīgas. Salīdzinot ar 2017.gada pirmā pusgada rezultātiem redzams, ka sieviešu TOP 5 sarakstā vairs nav atrodams Ford, bet vīriešu – Opel.

Populārākās automobiļu markas vīriešiem (TOP 5)

1. BMW 18%

2. Volvo 16%

3. AUDI 14%

4. VW 14%

5. Mercedes 9%

Jāatzīst, ka pagaidām vīrieši ir nedaudz aktīvāki līzinga izmantotāji automašīnas iegādei. Sievietes ar katru gadu vairāk un vairāk sāk izmantot līzingu un visticamākais, ka tuvāko gadu laikā izmantos līzingu tikpat aktīvi kā vīrieši.

Juridiskās personas tradicionāli ir iecienījušas praktiskos Volkswagen automobiļus, kas dominē ar visai lielu izrāvienu – gandrīz piektā daļa (17 %) juridisko personu līzingā ņemto automašīnu 2017.gadā bija šīs markas spēkrati.

Otra populārākā automobiļu marka juridiskajām personām pērn bija Volvo (10 %), kam seko Mercedes (9 %) un Škoda (8 %). Savukārt piektajā vietā ierindojies franču Renault.

Populārākās automobiļu markas juridiskām personām (TOP 5)

1.VW 17%

2. Volvo 10%

3. Mercedes 9%

4. Škoda 8%

5. Renault 5%

AS "PrivatBank" līzings ir Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) biedrs, kas apvieno deviņus lielākos Latvijas līzinga uzņēmumus.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 9.marts 2018 0:46
0 0 Atbildēt

Tas ir kārtējais veceņu marasms. Ko dod tāda statistika vienā kredītiestādē?

Mana kaimiņiene Nataļja bija trijās laulībās, un divi vīri bija Juriji. Viens bija Slaviks. Tātad, pēc statistikas - visbiežāk precas Juriji, otrajā vietā Slaviki. Jāņi un Pēteri precas ļoti reti.

2) Tas taču visiem skaidrs, ka krieviem patīk bmw. Tāpēc tie iet uz savu krievu banku un ņem kredītā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO)

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti