Liepājas pusē šomēnes notikušas 19 automašīnu sadursmes ar dzīvniekiem 7

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 26.marts 2018 17:06

Liepājas pusē šomēnes notikušas jau 19 automašīnu sadursmes ar dzīvniekiem, bet kopš gada sākuma Liepājas policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā reģistrēti 50 šādi gadījumi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova.

Pēdējais šāds gadījums noticis 25.martā ap plkst.21 Grobiņā, Ventspils ielā, uz Grobiņas - Ventspils autoceļa, kur automašīna "Audi" sadūrusies ar stirnu, kā rezultātā bojāta automašīna. Negadījumā cilvēki nav cietuši.

Gandrīz visas Liepājas pusē šomēnes reģistrētās sadursmes ar dzīvniekiem notikušas ārpus pilsētas robežām, izņemot vienu gadījumu marta sākumā, kad Liepājā, Zirņu ielā, gulbis ielidojis kāda vīrieša vadītās automašīnas priekšējā stiklā.

Vienā no negadījumiem februārī sadursmē ar dzīvnieku Liepājas pusē cieta arī transportlīdzekļa vadītājs, gūstot galvas traumu.

"Pārsvarā sadursmes notiek ar lielākiem meža dzīvniekiem, tāpēc aicinājums autovadītājiem būt uzmanīgiem un ievērot ceļa zīmes, kas attiecīgajos ceļa posmos norāda par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni. Tāpat jāuzmanās un jābūt ļoti vērīgiem, uz brauktuves vai netālu no ceļa pamanot dzīvnieku. Tā kā dzīvnieku rīcība nav paredzama, šādās situācijās ieteicams samazināt braukšanas ātrumu," sacīja Šeršņova.

Neatkarīgi no tā, vai notriekts savvaļas dzīvnieks vai mājdzīvnieks, par notikušo noteikti ir jāziņo policijai. Pēc tam likumsargi par to informē attiecīgos dienestus, kas dzīvniekam nepieciešamības gadījumā sniegs palīdzību vai bojā gājušu dzīvnieku nogādās utilizēšanai. Pēc dzīvnieka notriekšanas autovadītājs nekādā gadījumā nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu, akcentēja VP pārstāve. Tāpat likums arī noteic, ka pēc sadursmes ar dzīvnieku to nedrīkst aizvest no negadījuma vietas.

Gadījumā, ja notriekts vai uz ceļa pamanīts jau sabraukts dzīvnieks, par to jāziņo policijai, zvanot pa tālruni 110. Jo savlaicīgāk par notikušo paziņo likumsargiem, jo mazāka iespējamība, ka notiks vēl kāds ceļu satiksmes negadījums, citiem autovadītājiem nepamanot nobrauktu dzīvnieku, piebilda VP pārstāve.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 26.marts 2018 23:54
7 0 Atbildēt

Galvenais ir nenotriekt Sesku Liepājas pusē.

650 26.marts 2018 18:27
4 0 Atbildēt

Pirms gudri muldēt, vajadzētu noskaidrot konkrēti Liepājas apriņķī cik kilometru/procentu autoceļu tur ir "aprīkoti" ar kaut cik cilvēcīgiem mūsdienu drošības atribūtiem redzamībai tumsā.Cik tur ir atstarojošo stabiņu gar ceļa malu, vai ir un kādā stāvoklī ir baltās līnijas un utt. Kā un pēc kā Jūsuprāt vispār braucējam šajā nolaistajā rajonā būtu jāorientējas.Nu tā pa lielam, izņemot A9 šoseju un dažus citus nelielus atjaunotus posmus.Cik tur piem ir stabiņu iecirknī Grobiņa-Bārta, Grobiņa-Aizpute no krustojuma ar A9 līdz Rokasbirzei,utt ,utjp. Piem.,Priekule-Vaiņode, ceļš fragmentāri atjaunots,bet nav neviena(!) atstarojošā stabiņa.Kā tur var droši pabraukt melnā tumsā bezsniega apstākļos pa mellu asfaltu, ja dzīvnieku ir vairāk nekā braucēju? Ātrumu samazināt, distanci ievērot, šņabi nedzert,vai ko tur darīt?

driveris 27.marts 2018 8:52
2 0 Atbildēt

Pēdējais auto, ar kuru varēja droši braukt tumsā, bija SAAB 9-5. Tam bija ļoti laba ekstra - poga Night vision, ar kuru atslēdza visu paneļa apgaismojumu, atstājot tikai spidometra un taho bultas. Tagadējos auto panelis un salons ir pilns ar visādām parazītgaismām, pat spoguļos mirgo lampiņas, kas reāli novērš uzmanību no ceļa.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti