Komercpārvadājumos izmantotam vieglajam auto tehniskā apskate būs jāveic divas reizes gadā 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 1.aprīlis 2018 14:45

Pasažieru komercpārvadājumos izmantotiem vieglajiem automobiļiem valsts tehniskā apskate būs jāveic divas reizes gadā, paredz Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas iesniegti saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē.

Šādi grozījumi izstrādāti, lai pasažieru komercpārvadājumu veikšanā iesaistītajiem vieglajiem automobiļiem tiktu noteiktas vienlīdzīgas prasības ar autobusiem un taksometriem transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa atbilstības kontrolei, kā arī tiktu nodrošināta pasažieru drošība un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošība, teikts SM sagatavoto grozījumu anotācijā.

Pērn 28.septembrī apstiprinātie grozījumi Autopārvadājumu likumā paredz, ka no 2018.gada 1.marta Latvijā tiek ieviests jauns pasažieru komercpārvadājumu veids - pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili. Vienlaikus 2017.gada 9.novembra grozījumos Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā precizēts, ka "sabiedriskie transportlīdzekļi" ir arī M1 kategorijas transportlīdzekļi jeb vieglie automobiļi. Tādā veidā turpmāk vieglos automobiļus varēs izmantot pasažieru komercpārvadājumos regulāro autobusu maršruta daļā vai reisos ar mazāku pasažieru skaitu.

Lai noteiktu kārtību, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometriem un ar vieglo automobili, valdība atbalstīja noteikumu paketi. Jaunie noteikumi attieksies gan taksometriem, gan uz uzņēmējiem, kas vēlēsies pasažieru komercpārvadājumus piedāvāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni kā, piemēram, "Taxify" un "Uber".

Noteikumi paredz, ka turpmāk visiem autovadītājiem, kas veic pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru un vieglo automobili, būs jāreģistrējas Taksometru vadītāju reģistrā. Taksometru vadītāju reģistru veidos un uzturēs Autotransports direkcija.

Reģistrācija Taksometru vadītāju reģistrā personām jāveic līdz 2018.gada 31.maijam.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Šumba 2.aprīlis 2018 10:12
1 1 Atbildēt

Vai tik tas nav ''april, april'' joks?

Kanibaals 2.aprīlis 2018 12:55
1 0 Atbildēt

Tas drošvien dēļ pseidokopābraukšanas taxify aplikācijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti