Auto zādzību topā nokļuvis AUDI A4

 

Foto: Publicitātes attēls

Autonams | 14.maijs 2018 12:17

Auto drošības eksperts “Autonams”, analizējot auto drošības un zādzību tendences Latvijā, norāda ka šogad par jauno auto zādzību “zvaigzni” ir kļuvis AUDI A4. 2018. gada pirmajā ceturksnī ir nozagtas vairāk AUDI A4 automašīnas, nekā 2016. un 2017. gada pirmajos ceturkšņos kopā.

Zīmīgi, ka zagļu interesi izpelnījušās tieši 6 – 10 gadu vecas automašīnas, un, apskatot šo vecuma grupu, 2018. gada pirmajā ceturksnī tika nozagtas tikpat daudz automašīnas, kā 2017. un 2016. visa gada laikā.

Baiba Brutāne-Ozoliņa, “Autonams” auto aizsardzības biznesa vadītāja: “Viena no raksturīgākajām tendencēm, kas veicina kāda automašīnas modeļa nokļūšanu zagtāko automašīnu topā, ir tā popularitāte autovadītāju vidū. Pagājušajā gadā tie bija pircēju iecienītie mazie apvidus auto VOLVO XC60, KIA SPORTAGE, NISSAN QASHQAI un MITSUBISHI OUTLANDER, kas piedzīvoja zādzību pieaugumu. Šogad ir ievērojami pieaudzis AUDI A4 automašīnu skaits, kas sekmējis strauji pieaugošo zādzību tendenci.”

2018. gada 1. janvāri Latvijā bija reģistrētas nedaudz vairāk par 3000 AUDI A4 automašīnām vecuma grupā līdz 10 gadiem. Pērn ievērojami pieaudzis ievesto AUDI automašīnu skaits vecuma grupā 0 – 10 gadi, kas veicinājis arī zādzību skaitu pieaugumu, jo automašīnas popularitāte paaugstina pieprasījumu pēc rezerves daļām. Oriģinālās rezerves daļas ir salīdzinoši dārgas, tādēļ tiek meklētas alternatīvas iespējas – auto kapsētās, kas pēc šīm detaļām veido pieprasījumu.
2017. gada pavasarī bija vērojams līdzīgs zādzību vilnis ar VOLVO XC60. Pēc šāda principa vēl joprojām nenorimst BMW un TOYOTA RAV4 zādzības, jo šīs auto markas ir iecienītas, un turpinās pieprasījums pēc lētākām rezerves daļām.

Vecuma grupā no 0 – 10 gadiem AUDI A4 automašīnas ir bieži aprīkotas ar keyless-go funkciju, kas nozīmē to, ka auto zagļi, attālināti pārtverot atslēgas signālu spēj iedarbināt un nozagt auto pat 10 sekunžu laikā. Aizslēgts auto un atslēgu neesamība rokās vairs zagļiem nav šķērslis. Jāatzīmē gan, ka arī AUDI A4, kuriem nav bezatslēgu funkcija, nav šķērslis zagļiem un ir potenciāls upuris, ko aizdzīt nepilnas minūtes laikā.

Aizsardzības risinājumi
Vēl joprojām par vienu no drošākajām aizsardzības metodēm auto drošības eksperts “Autonams” min imobilaizeri. Sekojot straujam zādzību pieaugumam, šādu papildu aizsardzības risinājumu pieprasa arī apdrošinātāji, veicot KASKO apdrošināšanu. Tas ir nepatīkams šķērslis zagļiem, kas visdrīzāk liks viņiem meklēt citu mērķi, jo katrs zādzības procesā papildu pavadītais mirklis ir lielāks risks tikt pieķertiem. Vēl viena aizsardzības metode, ko iesaka Valsts Policija ir “iezīmēt detaļas”, jeb veikt detaļu marķēšanu ar lāzeru. Šāda automašīna zaudē vērtību zagļa acīs, jo detaļas ir jāmaina pirms realizācijas, kas nozīmē mazākus ieņēmumus un lielāku risku tikt pieķertam. Marķētas detaļas ļoti viegli un ātri iespējams sasaistīt ar konkrēto automašīnu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti