CSDD plāno īstenot kampaņu par droša auto nozīmi satiksmē

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.maijs 2018 11:55

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) plāno īstenot kampaņu par droša auto nozīmi satiksmē, liecina CSDD informācija, kas publicēta kampaņas "Drošs auto" iepirkuma nolikumā.

Kampaņas mērķis ir informēt sabiedrību par to, kāpēc ceļu satiksmē jāpiedalās ar tehniskā kārtībā esošiem un drošiem automobiļiem. Tāpēc CSDD rosina veidot informatīvo kampaņu par tēmu "Drošs auto ir viens no drošas satiksmes garantiem".

Kampaņas uzdevums ir vienkāršā, uzskatāmā veidā, izmantojot piemērus vai salīdzinājumus, skaidrot sabiedrībai transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa nozīmīgumu, kuru neievērojot, automobiļa dalība ceļu satiksmē kļūst nedroša, līdz ar to tiek apdraudēti gan paši braucēji, gan arī citi satiksmes dalībnieki.

CSDD apkopotā informācija liecina, ka apmēram 10% avāriju cēlonis ir sliktais transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis. Latvijā autoparka vidējais vecums ir 13 gadi, kas ir viens no vecākajiem autoparkiem Eiropā. Automobiļu tehnisko stāvokli negatīvi ietekmē Latvijas ceļu kvalitāte, lielais grantēto ceļu īpatsvars, kā arī mainīgie laika apstākļi.

Pēc CSDD datiem, pirmajā reizē tehnisko apskati iziet 55% automobiļu, bet gadskārtējā pasākumā "Tehniskās apskates nakts" būtiski defekti tiek atklāti līdz 80% transportlīdzekļu, kas liek secināt, ka lielākai daļai automobiļu, kas ikdienā piedalās ceļu satiksmē, ir būtiski vai bīstami bojājumi.

Plānots, ka kampaņa tiks izstrādāta 2018.gada jūnijā un realizēta četru nedēļu laikā.

Iepirkuma uzvarētājam būs jāizveido kampaņas koncepcija, nodefinējot sabiedrības uzrunāšanas formu un informācijas sniegšanas kanālus, jāizstrādā vismaz piecus dažādus informatīvi vizuālos materiālus, izvietot tos digitālajās platformās un panākt to kopējo auditoriju vismaz 100 000 skatījumu apjomā.

Plānotā iepirkuma līgumcena ir 20 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tādējādi summa ar PVN varētu būt 24 200 eiro. Līguma izpildes laiks ir trīs mēneši.

Pretendentam piedāvājums jāiesniedz CSDD līdz 2018.gada 31.maija plkst.10.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti