"Wess Motors Toyota" pārdošanas apmēri piecos mēnešos palielinājušies par 21%

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.jūnijs 2018 9:08

Autosalona "Wess Motors Toyota" pārdošanas apmēri šogad pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pieauguši par 21%, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Wess" pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka 2018.gada pirmajos piecos mēnešos "Wess Motors Toyota" pārdevis 606 jaunus "Toyota" automobiļus, no kuriem 28% jeb 170 ir hibrīdauto. "Wess Motors Toyota" tirgus daļa pirmajos piecos mēnešos veidoja 7,3%.

Šogad pirmajos piecos mēnešos populārākie "Toyota" automobiļu modeļi privātpersonu segmentā bija "Toyota RAV4", "Toyota CHR" un "Toyota Avensis", bet korporatīvajā segmentā pieprasītākie "Toyota" auto modeļi bija "Toyota Auris" un "Toyota Corolla", kuru pārdošanas apmēri kopš gada sākuma auguši divas reizes. Tikmēr nemainīgs līderis korporatīvajā segmentā ir "Toyota RAV4".

"Wess" izpilddirektors Aleksejs Radionovs norādīja, ka kopumā gada sākums vērtējams pozitīvi. "Visstraujāk šogad audzis korporatīvais segments - šī gada piecos mēnešos pieaugums ir 40%. Tas liecina, ka līdz ar tirgus stabilitāti uzņēmumi ir kļuvuši daudz aktīvāki - paplašina sadarbības, atjauno un papildina autoparku, izvēloties ekonomiski pamatotus un izdevīgus risinājumus," viņš teica.

Vienlaikus Radionovs atzīmēja, ka pozitīvi vērtējams lēnais, bet pakāpeniskais pieaugums privātpersonu segmentā. "Pieaugums ir gandrīz 11%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas galvenokārt noticis pateicoties līzinga risinājumiem, kas kļuvuši daudz pieejamāki," sacīja "Wess" izpilddirektors.

Pērn "Wess Motors Toyota" pārdeva kopumā 1317 jaunas "Toyota" automašīnas, kas ir par 331 auto vairāk nekā 2016.gadā. Viena trešā daļa no pārdotajiem auto bija hibrīdi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Wess" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, sasniedza 46,9 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2016.gadā. "Wess" apgrozījums 2016.gadā sasniedza 39,94 miljonus eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 502 218 eiro.

"Wess" auto grupa ir viens no lielākajiem auto nozares uzņēmumu tīkliem Latvijā, pārstāvot "Toyota" un "Lexus" zīmolus kā autorizētais dīleris un nodrošinot autorizēto "BMW" un "Honda" servisu. Tāpat "Wess" piedāvā arī līzinga un apdrošināšanas pakalpojumus. "Wess" dibināta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 213 430 eiro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti