No rītdienas stājas spēkā jaunie sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē 21

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 4.jūlijs 2018 20:20

Atgādinām, ka rīt, 5.jūlijā, stājas spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot bargākus sodus par vairākiem būtiskiem pārkāpumiem ceļu satiksmē, tostarp arī par viedierīču lietošanu, transportlīdzeklim esot kustībā.

Statistika liecina, ka mobilā telefona lietošana pie stūres joprojām ir aktuāla problēma - šogad sešos mēnešos par šo pārkāpumu policija ir sastādījusi 1744 administratīvā pārkāpuma protokolus. Ja iepriekš par šādu pārkāpumu piemēroja brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro, tad ar rītdienu autovadītājiem par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, transportlīdzeklim esot kustībā, tiks piemērots sods no 25 līdz 100 eiro. Jāpiebilst gan, ka šis neattiecas uz brīvroku sistēmas izmantošanu.

Par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, kā arī par tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies, šogad likumsargi ir sastādījuši 8826 administratīvo pārkāpumu protokolus. Līdz šim par šādu pārkāpumu izteica brīdinājumu vai piemēroja naudas sodu 30 eiro apmērā. No rītdienas par šādu pārkāpumu tiks izteiks brīdinājums vai piemērots naudas sods no 30 līdz 70 eiro. Tādu pat sodu piemēros motociklu, triciklu, kvadriciklu un mopēdu vadītājiem par aizsargķiveres nelietošanu vai pasažiera vešanu, kuram galvā nav aizsprādzēta aizsargķivere.

Administratīvais sods pienāksies arī vadītājiem par tādām agresīvas braukšanas izpausmēm, kā apzinātas sānslīdes radīšana, braukšana ar mopēdu vai motociklu uz viena riteņa vai triciklu, kvadraciklu uz aizmugurējiem riteņiem uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme – sods būs no 70 līdz 280 eiro. Tāpat sodīs par apzināti strauju bremzēšanu, ja tā nebūs nepieciešama ceļu satiksmes drošībai.

*Sporta un paraugdemonstrējumu pasākumu laikā varēs noteikt izņēmumus.

Tāpat ar rītdienu stājas spēkā izmaiņas sodos par bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanas noteikumu pārkāpšanu, par brīdinājuma signāla došanas kārtības noteikumu pārkāpšanu, kā arī drošas distances vai intervāla neievērošanu.

Ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus un rūpējieties par savu drošību!

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 4.jūlijs 2018 21:38
39 5 Atbildēt

"par brīdinājuma signāla došanas kārtības noteikumu pārkāpšanu, kā arī drošas distances vai intervāla neievērošanu."

Šis man patīk! Interesanti vai CSDD un ceļu policija saprot ko un kā vēlas panākt. Interesanti ko darīs Krapsis.

Ha ha 5.jūlijs 2018 1:25
28 11 Atbildēt

Vai šajā pamuļķu valstelē vēl ir kas tāds par ko nesoda un neiekasē naudu?

Tedis 5.jūlijs 2018 9:51
15 0 Atbildēt

Vernon, tā arī neatbildēji. Jautāšu vēlreiz.

Ja ārpus pilsētas vienmēr vainīgs priekšā esošais, tad vai tas nozīmē to, ka es nebremzējot tev maucu pakaļā, tad Tu jebkurā gadījumā esi vainīgs?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti