Rīgā un Valmierā norisināsies pirmskara auto salidojums “Retromance 2018”

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 28.jūlijs 2018 9:03

Sestdien, 28. jūlijā, norisināsies “Latvijas Antīko automobiļu kluba” viens no interesantākajiem pasākumiem – “Retromance 2018”. Šis pasākums kā ierasti pulcēs lielāko daļu no Latvijā esošajiem braucošajiem automobiļiem, kas ražoti līdz 1945. gadam.

Šoreiz, Latvijas 100. jubilejas gadā, salidojums ievirzīsies kino tēmā, jo vairāki no redzamajiem automobiļiem ir filmējušies pēc Anšlava Eglīša romāna motīviem veidotajā filmā “Homo Novus”, kuras darbība norisinās 1938. gadā. Arī salidojuma sākuma punkts nav izvēlēts nejauši – tas būs tirdzniecības centrs “Galerija Centrs”, kas vēsturiski dibināts 1938. gadā kā Armijas Ekonomiskais veikals un šogad svin 80 gadu jubileju.

Interesenti ir aicināti apmeklēt spēkratu izstādi pie “Galerija Centrs” 28. jūlijā no plkst. 9.00 – 11.30. Pēc tam dalībnieki ar saviem senajiem automobiļiem dosies uz Valmieru, kur tie būs sastopami Vecpuišu parkā. Starp “Retromance 2018” dalībniekiem būs redzami tādi auto kā Ford Vairogs,  Buick Series 116 mod. 29 – 27, Buick 40, Peugeot 401, Packard Super Eight, Tatra T87 un citi unikāli spēkrati.

“Šie pasākumi vienmēr ir ar īpašu atmosfēru un arī īpašu dalībnieku sarakstu. Šeit pulcējas senie spēkrati, kas ikdienā uz ielām nav sastopami un tiek taupīti Retromances un Rīga Retro pasākumiem,” stāsta Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents un šī salidojuma galvenais organizators Agris Šmits. “Patiess prieks, ka šogad, kad mēs svinam Latvijas simtgadi, arī mūsu pasākums ir caurvijies gan ar “Galerija Centrs” jubileju un arī topošo filmu “Homo Novus”, kur filmēti gan mūsu kluba biedru, gan Rīgas Motormuzeja spēkrati. Tā ir lieliska iespēja vienam otru papildināt un izdaiļot.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti